02 dec - 10:12 Haaksbergen - aangepast om 10:12

Karin Klaver wint Roos van Elisabeth

De Haaksbergse Karin Klaver behoorde vorige week tot de genomineerden voor de zogeheten Roos van Elisabeth. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Elisabethfonds aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier ingezet hebben voor de maatschappelijke integratie van (ex-)psychiatrische patiënten. Klaver won de prijs in de categorie “vrijwilliger”. Uiteraard werd ze ook door het gemeentebestuur nog even in het zonnetje gezet.

Het Elisabethfonds heeft de prijs jaren geleden in het leven geroepen om het belang te onderstrepen van de ondersteuning en integratie van mensen met psychische problematiek. Met haar bedrijf Klaver4all biedt ze een fijne werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf maakt aansteeklonten en verzorgt inpakwerk. De medewerkers hebben er een nuttige dagbesteding en kunnen echt deelnemen aan het arbeidsproces en Karin heeft er geweldige hulp aan.

Weer meedoen

Dat viel ook de gemeente Haaksbergen op. “Haaksbergen wil een gemeente zijn waarin iedereen mee kan doen”, vertelt wethouder Samenleving Antoon Peppelman. “Met de werkplekken die Karin biedt, stelt zij een heleboel inwoners in staat om weer mee te doen. Soms zijn dat mensen die jaren thuis hebben gezeten. Mensen met autisme, depressie, niet aangeboren hersenletsel, verstandelijke beperkingen en andere psychische klachten zijn hier helemaal op hun plek en kunnen zich echt ontwikkelen. Karin verdient deze prijs zonder meer!”

De jury

Dat vond ook de jury van het Elisabethfonds. Niet alleen staat in het juryrapport uitgebreid vermeld op welke manier de Haaksbergse haar leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt runt, ook over haar persoonlijk is de jury vol lof. “Karin begeleidt haar medewerkers met name met haar hart. Ze ziet alleen maar mogelijkheden en noemt haar medewerkers mensen met lef. Ze laat een tomeloze inzet zien op velerlei gebied voor mensen met een kwetsbaarheid. Voor deze mensen is de Roos van Elisabeth indertijd ingesteld en daarom verdient zij ten volle deze prijs.”

FOTO: Namens het gemeentebestuur brachten de wethouders Louis Koopman en Antoon Peppelman, samen met beleidsmedewerker Gerrit Tharner, de felicitaties over. Uiteraard vergezeld van een kleurig boeket. Foto: Betty Morsinkhof