12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:50

Kemen Auteri pakt goud in Slagharen

HAAKSBERGEN – Judoka’s van judoschool Haagsma hebben goede resultaten geboekt in Slagharen. Er waren vier gouden, zes zilveren en vijf bronzen medailles voor de leden van deze judoschool. In Slagharen werd het Noord-Oost judotoernooi gehouden.

Ruim 600 judoka’s deden mee. Kemen Auteri in de -73 kilo klasse, Dali Lammertink in de +63 kilo klasse, Rian Meijers in de -50 kilo klasse en Ilan Bakacak in de -24 kilo klasse wonnen goud. Kemen Auteri besliste de meeste partijen met worpen. Rian Meijers scoorde ook op de grond. Dali Lammertink had het niet echt zwaar. De meeste tegenstand kwam van haar clubgenote Lotte Mettinkhof, die het zilver pakte. Lotte Mettinkhof boekt progressie. Bij judoschool Haagsma verwachten ze in de toekomst nog mooie wedstrijden van haar. Ilan Bakacak is in dit nieuwe jaar niet te stoppen. “Met zijn wisselaanvallen verrast hij iedereen”, laat de judoschool weten. De trainers Chantal Klein Gunnewiek, Marjolein Besnyöi en Marc Haagsma melden dat ze erg blij zijn met de ontwikkelingen. “Dit komt vooral door de rust in de club, de continuïteit en de goede sfeer. We laten de judoka’s hard trainen, maar wel met veel plezier en dat levert tot nu toe deze resultaten op”, aldus Marjolein Besnyöi. De resultaten in Slagharen op een rij:
Goud: Kemen Auteri, Rian Meijers, Ilan Bakacak en Dali Lammertink. Zilver: Lotte Mettinkhof, Lars Nijkamp, Luca Richardson, Cas Hoeks en Tygo Yska. Brons: Gijs Heering, Djim van der Velde, Douwe Leushuis, Sven Leushuis en Joost Hoeks. Info: www.judoschoolhaagsma.nl.

Foto: Kemen Auteri (blauw) kampioen in Slagharen.