11 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:25

Kerstavond met licht

HAAKSBERGEN – Op kerstavond, dinsdag 24 december, organiseert Herdenkingspark Scholtenhagen een herdenkingsbijeenkomst in het park voor iedereen die een overleden dierbare wil herdenken. De kerstavond met licht is voor iedereen toegankelijk, niet alleen nabestaanden die voor hun overleden dierbare een boom hebben geplant in het park, maar ook een ieder die op deze speciale avond behoefte heeft om samen te zijn en samen te herdenken.

Kerst is een periode waarin licht centraal staat. Ook op Herdenkingspark Scholtenhagen willen we met kerst onze overleden dierbaren herdenken met licht.

Daarom wordt op kerstavond, dinsdag 24 december, vanaf 18.30 uur een “kerstavond met licht” gehouden op het Herdenkingspark. Het park zal verlicht worden middels vuurkorven en fakkels (welke overigens ook op 1e kerstdag zullen branden).

Tijdens deze bijeenkomst in het park (waarbij aan iedereen een kaarsje wordt uitgedeeld) zal worden stilgestaan bij elke boom en kunnen nabestaanden een kaarsje plaatsen. Tevens zullen er  gedichten worden voorgedragen. Voor mensen die geen boom op het park hebben en wel de behoefte hebben een kaarsje te branden, is er een centrale plaats in het park, waar deze kaarsjes gebrand kunnen worden. Op deze manier zal er één grote herdenkingsplaats van licht ontstaat.

Voor muzikale begeleiding wordt gezorgd door de heren Weegerink en ten Brinke (midwinterhoorn) en Gilian Hettinga (bagpipe).

Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder genot van koffie, thee of warme chocolademelk, aangeboden door Herdenkingspark Scholtenhagen.

Wilt u zelf graag een tekst lezen tijdens deze bijeenkomst, geeft u dit dan minimaal twee dagen van te voren door via telefoonnummer 053 – 572 7836 / 06 – 10 678 209 of via e-mail info@herdenkingsparkscholtenhagen.com. Herdenkingspark Scholtenhagen kunt u vinden aan de Scholtenhagenweg 41. Vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen wordt verzocht uw auto te parkeren op de grote parkeerplaats tegenover het herdenkingspark. We hopen u te zien op kerstavond!