09:55 Haaksbergen - aangepast om 09:56

Kievit Schoenen: dé wandelschoen specialist

ENSCHEDE/HENGELO/ALMELO – Wandelen is hot. Mede door corona zijn we met z`n allen volop gaan wandelen. Doordat veel teamsporten niet meer beoefend konden worden en de sportscholen en horeca gesloten waren gingen we massaal met elkaar aan de wandel. Even bijkletsen of gewoon een frisse neus halen. Kievit Schoenen merkt dit enorm in de vraag naar goede wandelschoenen. “De vraag naar wandelschoenen is op dit moment erg hoog. Gelukkig hebben we korte lijnen met de leveranciers, waardoor we de voorraad goed op peil kunnen houden en aan iedereens vraag kunnen voldoen,” aldus Mark Willemsen, eigenaar van Kievit Schoenen.

Wat is een goede wandelschoen?
Een goede wandelschoen is een schoen die goed past. Juist op dat gebied zit het onderscheidend vermogen van Kievit Schoenen. De voeten worden zowel in de lengte als de breedte gemeten en er wordt gekeken naar de voetvorm. Ook wordt er gekeken naar mogelijke drukplekken en worden de oude schoenen goed geïnspecteerd. Er wordt vervolgens geïnventariseerd welk type wandelschoen er nodig is. Daarbij wordt gekeken naar de stugheid van de schoen en natuurlijk de pasvorm. Een voet met een hoge wreef heeft bijvoorbeeld een andere pasvorm nodig dan een voet met een lage wreef. Mark Willemsen vertelt: “Veel winkels verkopen de bekende merken maar hebben te weinig kennis. Doordat een goede schoen aan de verkeerde voet belandt bevallen de schoenen niet. Dat is jammer en onnodig.”

Collectie
Bij Kievit Schoenen bestaat de collectie onder andere uit de bekende Duitse merken Lowa, Meindl en HanWag. Daarnaast is er ook aanbod van de merken Xsensible, Hartjes, Dolomite en Lomer. Ook alle breedtematen zijn vertegenwoordigd. Voor elk wat wils. In de winkel wordt er gepast met Falke wandelsokken en met een afdalingstest wordt er gekeken of de fitting van de schoen goed is. Er wordt ruim tijd genomen door het intern en extern opgeleide personeel. Het aanmeten van een goede wandelschoen behoeft nu eenmaal aandacht.

WandelWaanzin: win een wandelweekend op Terschelling!
2022 is door de schoenenwinkel betiteld als het jaar van de WandelWaanzin. Het hele jaar zijn er activiteiten bij Kievit Schoenen die te maken hebben met wandelen. Op 31 december 2022 verloot Kievit Schoenen twee verzorgde wandelweekenden naar Terschelling tussen iedereen die in 2022 een paar wandelschoenen heeft gekocht.

Mocht u ook een paar perfect passende wandelschoenen willen laten aanmeten maak dan een afspraak door te bellen naar 088 – 454 77 66 of kijk op www.kievit-schoenen.nl