31 aug - 12:33 Haaksbergen - aangepast om 12:34

Kinderfestival 2023: jij komt toch óók plezier maken? 

Zondag 3 september 13:00-17:00 uur

HAAKSBERGEN – Zondagmiddag 3 september vieren we weer een knalfeestje in het park Groot Scholtenhagen. Tegelijk met de teamschietwedstrijden van de Haaksbergsche Schutterij is er volop vermaak voor kinderen tot een jaartje of veertien. Dat is klimmen, springen, dansen, schminken en smullen. Dat is natuurbeleving, jezelf creatief uitleven of een ontdekkingstocht maken door de techniek van de toekomst. En een goed doel: Stichting Hartekind. Daar wil je bij zijn, toch? 

Tien spetterende Kinderfestivals hebben we ondertussen beleefd op onze vaste plek in het park Groot Scholtenhagen. Hoe gaaf dit speelfestijn is, hoeven we niet meer uit te leggen. Editie 2022 was groter dan ooit. Met die succesformule gaan we dit jaar dóór. Dat kan dankzij onze trouwe sponsoren én een bijdrage vanuit het Sport- & beweegakkoord Haaksbergen. 

Héél veel te doen…
Goed nieuws: de populaire klimwand is er weer. En de racesimulator trouwens ook. Trek in een ronkend avontuur? Stap dan op de motor – als passagier – bij de stoere helden van stichting Bikers4All. Altijd al eens een echte minigraver willen bedienen, op de minigraver van TWW kan dit. Ook best heel spannend is de klimwand van maar liefst 9 meter hoog! Als vanouds is Dansstudio MiDanza present op het Kinderfestival. Dat is weer genieten van dansoptredens. Natuurlijk zijn er ook springkussens, een schminktafel en creatieve activiteiten. Hartstikke blij zijn we met enkele nieuwe gezichten. Techneuten met passie, zoals de Saxion Hogeschool die een tent vol techniek meebrengt. Zo kun je robots aansturen en technische experimenten uitvoeren. Nog meer supergave techniek: plaatselijke onderneming DGS (‘passion for efficiency’) bedenkt keigoede innovatieve oplossingen voor onder andere de voedselverwerkingsindustrie. En komen jullie een lekkere donut eten van bakker Middelhuis?

Hartekind
Zoals altijd ondersteunt het Kinderfestival een goed doel: stichting Hartekind. Deze Nederlandse stichting zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Vorig jaar kon Hartekind een cheque van maar liefst 2500 euro in ontvangst nemen. Mede dankzij jullie! Zien we jou ook op 3 september? Graag!

Het Kinderfestival 2023 is op zondag 3 september van 13:00-17:00 uur in het Park Groot Scholtenhagen. Toegang gratis!