14:19 Haaksbergen - aangepast om 14:20

Kinderfestival bij Kulturhus Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Het Cultuurplein bij het Kulturhus Haaksbergen/Theater De Kappen wordt op zaterdagmiddag 19 september van 14.00 tot 17.00 uur in beslag genomen door de jeugd. De WAK werkgroep (Week van de Amateurkunst) organiseert in samenwerking met de Rotary Haaksbergen een kinderfestival voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar.   

Waarom een kinderfestival?

De organisatie vindt dat het vanwege het coronavirus al veel te lang heeft geduurd dat kinderen gezamenlijk naar buiten konden om zich uit te leven in sport, spel, muziek en creativiteit. Nu het weer kan, nodigen wij alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar uit deel te nemen aan dit festijn. Het Cultuurplein bij Theater De Kappen is deze middag omgetoverd in een parcours waar muzikale creaties zich vermengen met vermaak in sport en spel.

Hou je van muziek?

Dan kun jij je helemaal uitleven bij een heuse workshop en demonstratie Hip Hop en Dance van Steps Entertainment. Wil je liever rammen op een drumstel of spelen op een gitaar, dan zijn daar de leerlingen van PopScool die jou daar de kneepjes van het vak willen  leren.

Scouting en Natuurmonumenten

Trekt jou echter het buitenleven meer aan en wil je leren touwknopen, sleutelhangers maken of wil je de geheimen van het blote voetenpad ontdekken. Dat kan! Kom dan naar hun stands en je gaat het allemaal meemaken.

Schilderen en ballonnen creaties

Vindt je dat wat Rembrandt kan, jij ook wel kunt? Dan mag jij je helemaal uitleven met het creëren van een heuse drieluik. Ballonnenartiest Chef Peter zal jou leren hoe je van eenvoudige ballonnen ware kunstwerkjes kunt maken.

Voor de allerkleinsten

Behoor je tot de allerkleinsten (0 tot 4 jaar), dan mag je samen met papa, mama, opa of oma meedoen aan Muziek op Schoot “Klap eens in de handjes”. Wel even aanmelden via www.dekappen.nl. Kosten €3,00 pp. Maximaal 25 kinderen en 1 à 2 ouderen per kind.

Alle activiteiten worden coronaproof uitgevoerd. Voor meer informatie gaat u naar www.dekappen.nl