12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:28

Kinderspeldag met veel vertier 

HAAKSBERGEN – Er is volop vermaak op zondag 7 mei bij De Kappen. Dan wordt er een kinderspeldag gehouden. Rotaryclub Haaksbergen organiseert deze dag. “Deze speldag is voor kinderen van 8 tot 13 jaar. De deelname is gratis”, laat Remy Remmelts namens de organisatie weten. 

Er is van alles te beleven. Niemand hoeft de kinderspeldag te laten schieten vanwege deelnameprijzen aan de activiteuten. De Rotaryclub Haaksbergen wil dat alle kinderen mee kunnen doen. Niemand mag buitenspel staan. Daarom is het gratis. Hogeschool Saxion zorgt deze dag voor een laboratoriumopstelling waar allerlei natuurkundige en chemische proeven door de kinderen zelf kunnen worden uitgevoerd. Universiteit Twente laat robotvoertuigen zien. Ook dit is in een spelvorm. RTV Sternet geeft  praktijkles vloggen en video-editing. 

Dansen kan ook. Er zijn dansdemonstraties. Daarnaast kunnen kinderen sporten op sportapparaten en schieten op een voetbalwand. Een springkussen is er ook. De Eibergse schilder Jenneke Brunnekreeft geeft sessies schilderen op papier. Schminken ontbreekt evenmin. Popscool biedt de mogelijkheid deel te nemen aan een spectaculair trommelspel. Ook schaakclub HEC is present met een schaakcomputer. Deze computer past zich aan het niveau van de tegenspeler aan. Schaken kan ook op een schaakbord. Daarnaast zorgt de plaatselijke Blokker/Top1Toys voor de mogelijkheid om eens te spelen met de bordspelen Catan, Ticket to Ride en Wie is het. Scouting Han Jordaan geeft een presentatie van de scoutingactiviteiten. De organisatie hoopt veel kinderen te begroeten op deze dag. “Er is voor elk wat wils op deze hopelijk geslaagde kinderspeldag”, aldus Remmelts. 

De kinderspeldag op zondag 7 mei is van 12.00 tot 16.00 uur op het terrein van De Kappen. Dat is op de zondag in het weekeinde van het meerdaagse Meispektakel in Haaksbergen.