12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:33

Klaar voor een hete zomer

REKKEN – Natuurbad Rekken gaat zaterdag open. Wie komend weekend een seizoenkaart aanschaft krijgt 5 euro korting. Zwemmen in Rekken doe je natuurproof en voorlopig ook coronaproof.

Twee dagen nadat 60 vrijwilligers het bad in maart ‘gebruiksklaar’ maakten ging de boel op slot. ,,We zijn door het oog van de naald gekropen, want het is de belangrijkste voorbereidingsdag die we niet kunnen missen”, laat secretaris Peter van de Vondevoort weten. Het bad beleefde de afgelopen twee jaar met respectievelijk 10.000 en 8.000 bezoekers twee topjaren tegenover een gemiddelde van 5500 bezoekers in de jaren ervoor. ,,Die aantallen gaan we niet halen met de coronamaatregelen, maar ze hebben wel een buffer opgeleverd, waardoor we ons nu niet teveel zorgen hoeven maken.” Het aandeel Haaksbergse bezoekers is overigens ook gestegen en de beherende stichting zet in op verdere groei vanaf deze kant. Van de Vondervoort: ,,De Haaksbergenaar ontdekt het Natuurbad in toenemende mate.

Gezien de steeds warmers wordende zomers verwachten we dat meer Haaksbergenaren in Rekken naar het zwembad gaan komen.” (www.zwembadrekken.nl).