20 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 17:19

‘Kliekjesdag’ als inspiratiebron voor Samen Dineren

HAAKSBERGEN – Op veler verzoek introduceert het Notarishoes ‘Samen Dineren’, een aanschuiftafel om 18.30 uur op de donderdag voor maximaal 16 personen. En die gasten hoeven niet allemaal bekenden van elkaar te zijn.”

Het idee komt voort uit de traditionele ‘kliekjesdag’ die Ben en Bea Vermeulen van het Notarishoes altijd houden voor ze op vakantie gaan. ,,Gasten vragen steeds waarom we dat niet vaker doen omdat ze het ze gezellig vinden. Je komt nog eens iemand tegen en de maaltijd is altijd een mooie gelegenheid voor een goed gesprek met een lekker glaasje erbij. De aanschuiftafel is iedere donderdag en we eten wat de pot schaft.”

Ben en Bea zijn al jarenlang het gezicht van het Notarishoes. Ben is 67 geworden, maar nog altijd dezelfde gedreven kok met Bea als organisator en gastvrouw in het restaurant. Desondanks zoeken ze toch iemand die hun horecabedrijf overneemt. ,,Vanaf volgende maand zijn we ook op maandag gesloten”, geven ze aan. Na zoveel jaren van hard werken hebben ze er graag een dagje extra vrij bij. ,,Vanaf 1 maart zijn we daarom van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur open. Ofschoon we veel plezier in ons werk hebben, zijn we al een tijdje op zoek naar een overnamekandidaat. Er zijn weer betere tijden aangebroken, mensen gaan weer wat makkelijker uit eten en daar hebben we onze hoop een beetje op gevestigd. We gaan graag met belangstellenden in gesprek.”