28 mei - 09:44 Haaksbergen - aangepast om 10:02

Kom lunchen bij de boer

BUURSE – Heb je wel eens gepicknickt in een weiland, op een kavelpad tussen de gewassen en wil je wel eens weten wat varkens eigenlijk tussen de middag eten? Voor een gezonde lunch zijn scholieren en andere burgers welkom op het boerenerf van Melkveebedrijf Smelt-Luttikhedde.

Meld je aan voor de Boerenlunch van Team Agro NL in de week van 7 tot en met 12 juni 2021. Boeren en boerinnen nodigen je tijdens de Week van de Gezonde Jeugd uit voor een lunch met Nederlandse producten. Er is tot vrijdag 4 juni tijd om te reserveren.

‘Weet wat je eet’

Tuinders en boeren laten graag zien hoe gezond Nederlands voedsel wordt gemaakt. Aardbeien of tomaten uit de kassen, zuivel en kaas van de melkveehouder of een doos verse eitjes van de kippenboer, een broodje haring, kortom kom “boer”gondisch genieten tijdens de Boerenlunch op de boerderij. Het aanbod van dit goede en lekkere eten is veelzijdig, dus vooral een lunchaanbod met seizoengebonden streekproducten.

Bij melkveebedrijf Smelt-Luttikhedde in Buurse kun je op woensdag 9 en vrijdag 11 juni genieten van een rondleiding, fiets- of wandeltocht en boerenpicknick! Meld je aan via de website www.smelt-luttikhedde.com. Of zoek een andere leuke boerderij uit en kom genieten bij de boer!

Aanmelden vóór 4 juni 2021

Kijk op de website www.teamagro.nl welke boeren en tuinders meedoen aan de Boerenlunch en meld je aan. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol! Kom vanwege de coronaregels alleen met je gezin en neem je eigen ‘knapzak’ mee met bord, beker en bestek. Er zijn kosten verbonden aan de lunch, hoeveel is op de website bij jouw boerderij naar keuze vermeld.