21 feb - 16:59 Haaksbergen - aangepast om 11:00

Kom werken bij Aveleijn

Bianca Steenkamp (51) werkt als persoonlijk begeleider bij Aveleijn locatie de Wonde in Almelo. Dit is een woonlocatie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Velen van hen hebben ook psychiatrische problematiek, verslavingsproblemen of een combinatie hiervan. 

Tot drie jaar geleden zag Bianca’s leven er heel anders uit. Ze werkte namelijk 30 jaar bij een orthodontistenpraktijk. Ondanks dat Bianca van kinds af aan al wist dat ze wilde werken met mensen met een verslaving of psychische problemen, had ze hier nooit een passende opleiding voor afgerond. Bianca was naast haar werk wel actief als vrijwilliger voor mensen met een hulpvraag. Toen Bianca hoorde dat je bij Aveleijn middels een drie jaar durend werk- leertraject aan de slag kan als begeleider, greep ze deze kans met beide handen aan. Nu ze de opleiding deze maand heeft afgerond, mag ze zichzelf officieel ‘begeleider’ noemen. “Een functie waarbij je van betekenis bent in het leven van cliënten. 

Het mooiste van mijn vak – en meteen ook de uitdaging – is om de verbinding met de cliënt te vinden en te behouden. Vaak ontbreekt een sociaal netwerk, waardoor de cliënt echt op ons als begeleiders is aangewezen. In mijn functie werk je nauw samen met collega’s uit je team, maar ook met bijvoorbeeld gedragswetenschappers, collega’s van Tactus, bewindvoerders, curatoren, mentoren, reclasseringsmedewerkers en AVG-artsen. 

Ik vind het belangrijk om met aandacht en zorg te laten weten dat ik er voor de cliënten ben en dat ze er niet alleen voor staan. Ik ben blij met mijn carrièreswitch en de opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die ik bij Aveleijn krijg”, vertelt Bianca. 

Lees meer over de ervaringen van Bianca met het opleidingstraject en het werken als begeleider op de “Werken bij”-pagina van Aveleijn (www.aveleijn.nl/werken-bij). Hier zijn ook beschikbare vacatures, andere ervaringsverhalen van collega’s en informatie over de opleidingsmogelijkheden te vinden.