24 apr - 12:02 Haaksbergen - aangepast om 10:04

Koningsdag 2019 met Guitars en Ribs

Guitarribs Bluesfestival viert haar 10 jarig jubileum

HAAKSBERGEN –  Het 10de Guitarribs Bluesfestival op zaterdag 27 april 2019, dat in en om de muziekkoepel op het idyllische Park Scholtenhagen te Haaksbergen, wordt gehouden maakt van Koningsdag een super gezellig gebeuren. ‘Lekker genieten van vier Live-bands gratis en voor niks. Geen moeilijk gedoe, geen entree, geen zware organisatie maar 4 bands en een grill die het werk doen‘ aldus medeorganisator Jan Wissink.

‘Het hele gezin kan hier komen aanwaaien om lekker en ongedwongen te genieten van dit evenement’. Zelfs na 10 jaar zijn de initiatiefnemers Paul en Saskia Overzee van Partycentrum ‘t Hagen en Steakhouse Buffalo Bill, nog steeds enthousiast over het concept, juist omdat het het zo gezellig is. ‘Als je het doet om er rijk van te worden dan moet je het niet doen maar ik vind het leuk om te zien dat een gemêleerd publiek van jong en oud zich kan vermaken terwijl goede 4 blues-bands zich presenteren, en dat maakt het plaatje compleet’ aldus Overzee.

Aan alles is gedacht. Natuurlijk wordt de Grill flink opgestookt en staan er diverse drankstands paraat. Voor de kinderen staat er uiteraard een springkussen en kan er worden geschminkt, en het parkeren is ook nog eens gratis! Park Scholtenhagen en de muziekkoepel is een perfecte festivallocatie. De kinderen die zich vermaken zich op het springkussen terwijl de ouders genieten van lekkere Blues in een ongedwongen sfeer en, zo vervolgd hij ‘Je hoeft geen blues-liefhebber te zijn om van zo’n middag te genieten. Of je nu een uurtje blijft of een hele middag, het maakt niet uit. Het kost niets, dus wie doet je wat’.

Veel mensen maken een fietstochtje en komen gezellig even aanwippen op het festival. We houden nog steeds vast aan een simpel organisatiemodel. Wij van ‘t Hagen zorgen voor de horeca gerelateerde zaken en plaatsgenoot Jan Wissink zorgt voor het contracteren van de bands en de overige muzikale organisatie. Ik begin meestal zo rond de jaarwisseling met het selecteren van de bands zegt Wissink. Ook dit jaar heb ik een boeiende Line-Up kunnen samenstellen. Het GuitarRibs Bluesfestival is een uitje voor het hele gezin. We zagen het bij de vorige edities vaders, moeders, opa’s, oma’s en kinderen. “Het familiaire karakter moet behouden blijven”, vindt Wissink. En bij kou en regen? “Geen nood, dan houden we het festival gewoon binnen, maar liever niet”, lacht Wissink. Het 10de Guitarribs Bluesfestival begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 19.00 uur.

Line-Up 2019

14.00 uur – Blues After Seven.

Festivalopener is deze keer ‘Blues After Seven’.Deze band afkomstig uit omgeving Den Haag speelt zwoele bluesy jazzy muziek met een rafelrandje in een mix van oudere blues originelen met eigen improvisatie en eigen songs, m.a.w. Bluesy Jazzy all the Way.

15.20 uur – Harp Mitch & Ticket West

Deze band behoeft bijna geen betoog. Harp Mitch ( bekend van Puntje Rood / PR Bluesband en Bluescasters ) stond reeds op het eerste Guitarribs festival en is inmiddels uitgegroeid tot de Bluessensatie van Nederland. Hij speelde aanvankelijk de bluesgitaar en raakte met zijn karakteristieke stemgeluid menig bluesliefhebber. Na verloop van de jaren ging hij steeds meer over op mondharp en werd de gitaar opzij gezet.

Nu, na 3 cd’s staat hij nu met Ticket West op Guitarribs 2019.

16.40 uur – Kanada Bluesband.

Deze vier door de wol geverfde muzikanten zijn In 2016 gestart als Bluesband. Gaandeweg zijn ze steeds meer muziek gaan spelen van uiteenlopende aard. Pink Floyd, Doors, Beatles en Stones enz., van alles komt voorbij maar de blues zal zeker niet ontbreken. Kanada neemt je mee op een reis naar de blues successen uit Gelderse streken.

18.00 uur – The Smugglers Bluesband :

Een formatie uit Twente, aangevuld met een frontman afkomstig uit ons buurland. Deze Euregionale samenstelling hoor je terug in het repertoire van de Smugglers. Ze spelen songs die opvallen door een interessant schema, leuke breaks, lekker dansbaar en relatief onbekende bluessongs.
Ze proberen op te vallen door een aantrekkelijk, breed bluesrepertoire te spelen waarbij de luisteraar telkens weer aangenaam verrast wordt door onze bijzondere en leuke nummers.

Kijk voor het hele programma op www.rondhaaksbergen.nl.

Parkeren en entree is zoals altijd natuurlijk GRATIS! Meer informatie op www.guitarribs.tk en op https://www.facebook.com/guitarribs2017.