14 sep - 14:40 Haaksbergen - aangepast om 14:41

Koopstromenonderzoek Haaksbergen van start

In de gemeente Haaksbergen start deze week – net als in andere gemeenten in Oost-Nederland – een koopstromenonderzoek. De gemeente zet zich samen met winkeliers, horeca en de provincie in voor een aantrekkelijk dorpshart en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang. De gemeente moet immers weten wat inwoners van het centrum vinden. Iedereen kan meedoen aan het onderzoek.

Het koopstromenonderzoek maakt duidelijk waar inwoners hun boodschappen halen, winkelen en doelgerichte aankopen doen of horeca bezoeken. Maar ook hoe tevreden ze zijn met het Haaksbergse aanbod. Deze informatie brengt voor heel Oost-Nederland het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkel- en horecavoorzieningen.

Deelnemers gezocht
De komende weken kunnen inwoners uit de gemeente Haaksbergen uitgenodigd worden voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van 25 euro verloot. Voor het onderzoek worden niet alleen inwoners bevraagd, ook worden er externe databronnen geraadpleegd. 

Privacy gewaarborgd
Het onderzoek wordt mede uitgevoerd op verzoek van vier provincies, waaronder Overijssel. De uitvoering is in handen van onderzoeksbureau I&O Research. In 2019 is er voor het laatst een koopstromenonderzoek uitgevoerd in Oost-Nederland. De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het koopstromenonderzoek 2023. 

Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.koopstromen.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Mailen kan naar info@koopstromen.nl.