12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:39

Leendert Vriel zoekt nieuwe vrijwilligers

HAAKSBERGEN – Veel mensen willen het liefst thuis sterven. Soms wordt de belasting voor hun naasten om zorg te verlenen evenwel te hoog. Vrijwilligers van de Leendert Vriel kunnen in zo’n geval bijspringen en tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en diens naasten besteden. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorgorganisaties.

De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen. Zij kunnen wel de zorg van de mantelzorgers even overnemen zodat die mantelzorger een nachtje rustig kan slapen in de wetenschap dat zijn of haar naaste niet alleen is. Leendert Vriel Enschede Haaksbergen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers (m/v) Een bepaalde vooropleiding is niet nodig voor dit vrijwilligerswerk, emotionele stabiliteit, motivatie en een open houding daarentegen wel. Om goed voorbereid te zijn op dit werk, krijgen nieuwe vrijwilligers een introductiecursus aangeboden. Voelt u zich aangetrokken tot deze vorm van zorg en wilt u meer informatie?

Op dinsdag 24 september is er een informatieavond waar u onder het genot van een kopje koffie aanvullende informatie kunt krijgen van de coördinatoren en vrijwilligers. Locatie: Zaal Leeuwerik, Ariënsstaete Lijsterstraat 30, Enschede. Tijd: 19.30u tot 21.00u. Opgave via: enschede@leendertvriel.nl of via tel.nr. 06 532 48 988. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.leendertvriel.nl.