21 aug - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:42

Leer uw kind stap voor stap met geld omgaan

HAAKSBERGEN – Als ouder hoopt u dat uw kind later verstandig met geld omgaat. Maar hoe leren we onze kinderen veilig pinnen? En wat de waarde van geld is? Ellen Lankheet van RegioBank “Met zakgeld en kleedgeld leren jongeren omgaan met geld, keuzes maken en budgetteren. Het doet ze de waarde van geld beseffen en voorkomt straks, als ze op zichzelf staan, impulsief uitgave-gedrag en daarmee schulden. De financiële opvoeding bestaat uit het beheren van een eigen betaal- en spaarrekening, uitleg van ouders en het leren omgaan met zakgeld. Tip: Laat aan uw kinderen zien hoe u uw financiële wensen en mogelijkheden tegen elkaar afweegt. De kans is dan groter dat uw kinderen dat later ook kunnen.

Zakgeld en kleedgeld

Met zakgeld en kleedgeld leren kinderen om met een beperkt budget een
bepaalde periode rond te komen. Niet alles kan, je moet keuzes maken. Enkele vuistregels:

– Geef steeds hetzelfde bedrag op een vast tijdstip;

– Maak afspraken over de besteding ervan: wat moet en wat mag je kind ermee doen?

– Spreek vooraf af hoe lang uw kind met het bedrag moet doen (een week of maand)

Sparen

Sparen wordt leuker als je kind weet waarvoor hij/zij spaart en hoeveel hij/zij (nog) nodig heeft om het totale bedrag bij elkaar te krijgen. Een spaarpot is een goede manier om te starten. Kinderen vinden het leuk om te zien dat het bedrag groeit.

Zilvervloot Sparen

Met Zilvervloot Sparen kunt u als ouder sparen voor uw kind. RegioBank heeft hiermee een unieke spaarrekening die bovenop de mooie variabele rente, een bonus van maximaal 10% uitkeert!

JongWijs rekening

RegioBank kan u helpen met de financiële opvoeding van uw kind met een speciaal jeugdpakket ( van 0 tot 18 jaar): JongWijs. Met JongWijs leren kinderen zélf sparen en betalen. Ook krijgen de kinderen jaarlijks leuke en praktische geldtips. Oók voor de ouder zijn er tips.

Opent u bij HypotheekDesk Haaksbergen/RegioBank een JongWijs met betaalpas voor 21 september 2019, dan krijgt uw kind een cadeaubon van
€ 7,50 te besteden bij IJssalon Menotti of Boek en Buro Haaksbergen.”