04 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:51

Leerlingen Assink Lyceum halen geld op voor goede doel

HAAKSBERGEN – Eerstejaars leerlingen van Het Assink lyceum locatie Van Brakelstraat hebben zich massaal ingezet voor ‘Stichting Het Vergeten Kind’. Door zoveel mogelijk rondes van 450 meter binnen 20 minuten te lopen haalden zij geld op. Elke ronde was goed voor een stempel op de stempelkaart. Daarmee konden de leerlingen aantonen hoeveel rondes zij hadden gelopen en dus het geld innen bij de verschillende sponsoren.

€ 2346,- opgehaald

De sponsorloop vond voor de herfstvakantie plaats op het complex van de Bonboys in Haaksbergen. Ondanks de enorme buien bleven de leerlingen lachen en fanatiek lopen met als afsluiter een paar mooie buikschuivers door de modder. De leerlingen hebben met elkaar het prachtige bedrag van € 2346,- opgehaald. Op de foto zijn de drie leerlingen te zien die het meeste geld hebben opgehaald. De opbrengst komt ten goede aan ‘Stichting Het Vergeten Kind’.

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Zij hebben de hulp van de stichting dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. De stichting organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen.