14 apr - 09:11 Haaksbergen - aangepast om 12:06

Lente in de schaapskooi Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Op maandag 22 april, tweede paasdag, organiseert de Stichting Schaapskudde Haaksbergen weer het gezellige evenement “lente in de kooi”, van 10 tot 16 uur.
Lente in de kooi bruist van activiteiten met als grote topper demonstraties van valkerij De Valkenhof uit Aalten (11, 13 en 15 uur). Zij hebben prachtige roofvogels en uilen. Vooral voor de kinderen is dit een spannend avontuur, zij mogen meedoen tijdens de demonstraties of een vogel op de arm houden. Dit moet je gezien en beleefd hebben! Laat je, tegen een kleine vergoeding, fotograferen met een roofvogel (of misschien wel met een lammetje).
We hebben ongeveer 500 lammetjes, de jongsten staan in de kooi de wat oudere lammeren staan buiten op het erf. Brokjes om de schapen te voeren zijn in de kooi te koop. Ook kun je een lammetje adopteren, deze mag dan bij de kudde blijven. Het lammetje mag je persoonlijk uitzoeken, je geeft het een naam en dan krijg je een certificaat met een “babyfoto”. Doordat alle lammeren een identiek oornummer hebben adopteer je dus echt je eigen lammetje!
Bij scouting De Klomp kunnen kinderen een stokbroodje bakken en deelnemen aan een leuke activiteit. Bij leerlingen van het Assink lyceum kunnen ze zich laten schminken. Ingrid maakt muziek met de (jongste) kinderen, en er is een springkussen. Verder is er een kraampjesmarkt en zijn er w.s. korte demonstraties schapen drijven. Voor een hapje en een drankje is er een kleine catering.

Honden mogen helaas het terrein niet op, hier worden de vogels en schapen onrustig van.
De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de schaapskudde daarom vragen wij als tegemoetkoming in de kosten:3.50 euro per volwassene en 2.50 euro voor kinderen vanaf 4 jaar (kinderen tot 4 jaar gratis).
Denkt u er aan om contant geld mee te nemen, pinnen lukt niet bij ons!
Voor de juiste rijrichting en parkeren volg de borden en de aanwijzingen van de parkeer regelaars. Als het mogelijk is kom op de fiets.

Tot ziens op tweede paasdag.
Adres: Schaapskooi “ Horstervennehoes” Schapendrift 11 Haaksbergen