29 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 17:17

Lente In De Schaapskooi

HAAKSBERGEN – Dit jaar organiseert de Stichting Schaapskudde Haaksbergen wederom het prachtige familie-evenement LENTE IN DE KOOI. Dit vind plaats op tweede paasdag 10 april tussen 10:00 en 16:00 uur.

Alle drachtige schapen hebben dan gelammerd, de schaapskooi mag weer open voor publiek en de lammetjes kunnen weer bewonderd worden. Brokjes om de schapen te voeren zijn te koop in de kooi. Ook kun je een eigen lammetje adopteren deze blijft dan bij onze kudde. Je mag persoonlijk een eigen lam uitzoeken, je geeft het zelf een naam en je krijgt er een certificaat met foto bij. Alle dieren hebben een uniek oormerk dus het lammetje (later schaap) blijft voor jou herkenbaar.

Op verschillende tijdstippen zijn er demonstraties schapen drijven en roofvogelshows. Deze prachtige interactieve roofvogelshows worden verzorgd door valkerij De Valkenhof uit Aalten. Vooral voor de kinderen is dit een spannend avontuur. De kans bestaat dat ze uitgenodigd worden om mee te doen aan de demonstratie door bijvoorbeeld een vogel op de arm te houden. Dit moet je een keer gezien en beleefd hebben.

Ons bezoekerscentrum is open, hier vind je veel informatie over het veen, de dieren die daar leven en de schaapskudde. Onze vrijwilligers zijn aanwezig om jullie vragen te beantwoorden.

Op het erf staan enkele marktkraampjes en zijn er gezellige zitjes gemaakt rondom de cateringtent waar jullie terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

De entreeprijs is €2.50 voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar en €5.00 vanaf 16 jaar. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Het is fijn als u contant geld meeneemt, we hebben maar een paar pinautomaten.

De opbrengst van deze dag komt geheel te goede aan de schaapskudde.

Voor de juiste rijrichting en parkeren volg de borden en de aanwijzingen van de vrijwilligers. Als het mogelijk is kom dan op de fiets.

Honden mogen helaas het terrein niet op hier worden de schapen en roofvogels onrustig van.

We hopen u te zien op tweede paasdag.

Adres: Schaapskooi Horstervennehoes, Schapendrift 11 te Haaksbergen.

www.schaapskuddehaaksbergen.nl.