29 sep - 13:13 Haaksbergen - aangepast om 11:13

Leon Klaczynski op Burendag in het zonnetje gezet

Uitreiking Beste Buur Bokaal

Leon Klaczynski uit Haaksbergen ging dit jaar met de titel ´Beste Buur´ op zak naar huis. Afgelopen zaterdag, op Burendag, kreeg hij uit handen van de loco-burgemeester Jan-Herman Scholten zijn prijs overhandigd. Uit de vier nominaties werd een winnaar gekozen. Dit gebeurde door een jury met daarin een vertegenwoordiger van de gemeente, de huurdersorganisatie en de woningcorporatie Domijn.

De prijs voor Beste Buur werd in alle Twentse gemeenten georganiseerd. De winnaars in de gemeenten kregen een bijzondere bokaal. Een beeld dat symbool staat voor ontmoeting, betrokkenheid en noaberschap, gemaakt door een kunstenaar van Aveleijn. Hopelijk krijgt deze een bijzonder plekje bij de winnaar thuis. Naast de bokaal kreeg Klaczynski ook een waardebon voor een initiatief in de buurt.

Omzien
Bij de uitverkiezing van Beste Buur werd vooral gelet op de manier waarop er wordt omgezien naar buren. Juist in deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken heeft gehad is het belangrijk om er voor elkaar te zijn en oog te hebben voor elkaar. Leon Klaczynski heeft dat afgelopen jaar laten zien. Behulpzaam en sociaal droeg hij bij aan een fijne sfeer in de buurt. In zijn straat wonen veel mensen op leeftijd. Hij zag op een prettige manier toe op de bewoners en hielp ze als het nodig was. Dol op koken maakte hij soep, pannenkoeken of oliebollen om samen met de buurt van te genieten. Ook organiseerde hij in coronatijd samen met de mannen uit de straat een heerlijke stamppot voor de dames. Kortom, een verbinder van formaat! Een compliment waard!

Samenwerking
De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. 14 Twentse corporaties deden dit jaar mee. Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden kwamen dit jaar in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Nomineren kon via
www.bestebuurbokaal.nl.