06 feb - 19:41 Haaksbergen - aangepast om 10:42

LICHT Hengelo: LICHTkunstroute 

HENGELO – Van 8 t/m 11 februari wordt Hengelo letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet. LICHT Hengelo start donderdag 8 februari met de Urban Night Trail. Op 9 februari is de Twentse Lichtparade en op 10 en 11 februari de LICHTkunstroute.

LICHTkunstroute
Deze 3.5 km lange wandelroute voert je langs lichtkunstobjecten in de binnenstad en Hart van Zuid. Neem een kijkje bij Broedplaats Oogst, het creatieve brein van Hart van Zuid. Loop binnen in Hal 43 van Stork waar je verschillende optredens van dansers en (lucht) acrobaten kan bekijken en stop ondertussen ook even bij de koeltorens en luister naar het verhaal van Hengelo. 

Bij het ROC van Twente gaan muziek en licht hand in hand. Beide avonden staan hier Hengelose koren in het spotlicht. Op de gevel van Schouwburg Hengelo is een onderwaterwereld vol met vissen, koraal en diepzeeschatten te zien, maar het gevaar ligt op de loer…Even tot rust komen doe je in het park de Bataafse Kamp. Schommel in één van de LED swings, neem een kijkje bij het waterorgel en geniet onder tussen van een hapje of drankje. 

In het Prins Bernhardplantsoen zorgt een mega grote kubus ervoor dat je het plantsoen op een totaal andere manier beleeft dan dat je gewend bent. En ook de Brinktoren op het marktplein zag je nog niet eerder op deze manier. 

Hengelo in de spotlights
Onderweg geniet je  niet alleen van lichtkunst, ook diverse speciaal aangelichte objecten en gebouwen vormen een onderdeel van de route. Denk aan het stadhuis, de Lambertusbasiliek, maar ook het kunstwerk achter de basiliek en de blikjesboom. Al met al veel te zien tijdens de LICHTkunstroute op zaterdag 10 en zondag 11 februari tussen 18.30 en 22 uur. De flyer met plattegrond is af te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of kijk op www.lichthengelo.nl.