06 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:28

Licht in donker Afrika

Goedendag,

Mijn naam is Simbaraishe Siabaswi (Simba), ik ben moeder van één kind en een opgeleide leraar (Bachelor of Arts with Education-degree). Momenteel help ik Breadman met het plan om bakkerijen te helpen en reis met hem mee, vertaal, en ik organiseer de inlandse reizen. Ik kom uit een land dat Zambia heet in Afrika, met de name uit Livingstone, de toeristische hoofdstad van Zambia.

Zambia is nog steeds een ontwikkelingsland. Naast gebrek aan voedsel is stroomstoring een van de uitdagingen die ons in haar greep houdt. De stroomuren zijn pas weer verkort tot 12 uur per dag.  Dit geeft ook een veiligheidsprobleem vanwege langdurige duisternis, diefstal en misdaad. De schade door stroomuitval aan onder andere elektronica gebeurt soms ook onverwacht. Voedsel kan niet worden bewaard vanwege de langdurige afschakelingen.

Voedselproducenten zoals bakkerijen draaien lang niet op volledige capaciteit waardoor er altijd een tekort is. Breadman Martin wees me naar de zon die hier altijd volop schijnt. 

Solar door zonlicht! Maar daar hebben wij Zambianen geen geld voor. Mijn salaris ligt rond de 200 USD.  Zonnepalen kosten 2 keer een maandloon. De meeste Zambianen lopen hier tegen aan. Zeker wanneer je beseft dat een brood ook al een dollar kost. Zonnenpanelen zouden dé oplossing zijn en biedt letterlijk licht in de duisternis. Ook in het onverlichte klaslokaal van Jayden mijn zoontje, die door lieve giften sinds kort weer naar school kan.

Voor onze kleine gemeenschap zou ik u om ondersteuning willen vragen. En te doneren voor zonnepanelen. Dat zal veel verlichting in ons bestaan gaan bieden. Al vast dank, ook namens de Breadman foundation. Doneren kan op: NL76RABO 0118004522

Liefs, Jayden en Simba