02 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:25

Licht, lucht en liefde kernwaarden bij Bloem en Groei

HAAKSBERGEN – Licht, lucht en liefde: dat zijn de drie kernwaarden van het nieuwe kinderdagverblijf Bloem en Groei aan de Veldmaterstraat 43 in Haaksbergen. Bloem en Groei is deze week geopend. “We zijn een kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar. Ook bieden we coaching aan. Ouders met een hulpvraag kunnen ook bij ons terecht”, zegt Corine Assink.

Zij is samen met Merle Wielens de initiatiefnemer van Bloem en Groei! Annemiek Paf komt Merle en Corine versterken. De opvang straalt een huiselijke sfeer uit. Met de kinderen worden onder meer spelletjes gedaan. Ze kunnen bijvoorbeeld puzzelen en in de poppenhoek of blokkenhoek spelen. “Ook lezen we voor. Hier is dus ook voorschoolse educatie. Kinderen kijken naar plaatjes en luisteren naar verhalen.” Corine Assink zegt dat de huiselijke sfeer zoveel mogelijk wordt nagebootst. Uiteraard worden de luiers verschoond, kunnen de kinderen even slapen. Er zijn twee slaapkamers met acht bedjes. Een tuin ontbreekt evenmin. Die is veilig omheind. “We gaan met de kinderen ook buiten spelen. In het voorjaar komt er nog een tuinhuisje met zandbak bij.” De kinderen hebben een fijne dagbesteding bij Bloem en Groei. “Met drie kernwaarden: licht, lucht en liefde.”

Bloem&Groei biedt dagopvang op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 7.30 tot 18.00 uur en vrijdag van 7.30 tot 13.15 uur. Kijk op www.bloemengroei.nl voor meer informatie.