09 jul - 20:00 Haaksbergen - aangepast om 10:30

Joep Oude Groen: ‘Men luistert weer naar elkaar’

HAAKSBERGEN – Dertien jaar maakte hij deel uit van de Haaksbergse politiek, waarvan hij zich de laatste jaren mateloos kon ergeren aan een alles behalve constructieve sfeer in de raad. ,,Maar het gaat de goede kant op. Er wordt naar elkaar geluisterd.”

Joep Oude Groen ontving dinsdag een lintje voor niet alleen zijn  verdienste voor de lokale politiek, maar voor zijn hele oeuvre als vrijwilliger. En dat zijn bij elkaar genomen nogal wat taken.

Als nestor van de raad pleitte Oude Groen voor een meer positieve houding in het lokale politieke spectrum. ,,Heel lang was het zo dat collegepartijen en oppositie het op voorhand al niet met elkaar eens waren. Dat is wel ten goede gekeerd sinds dit college is aangetreden.” Wat betreft de vertrekkende GGH-voorman is het van groot belang dat politici zich niet laten meesleuren met stemmingmakerij, maar uitdragen hoe het werkelijk zit. ,,Dan voorkom je het verder uiteendrijven van verschillende opinies en het idee dat het hier een zootje in de politiek zou zijn.” Oude Groen wacht het vaststellen van de kadernota in augustus niet af. ,,Dat is aan mijn opvolgster Ans Mekking.”