20 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:43

Lionsclub doneert aan Stichting Leergeld

HAAKSBERGEN – Donderdag 14 november jongstleden heeft Lionsclub Haaksbergen een cheque ter waarde van € 5.000,- overhandigd aan Stichting Leergeld Haaksbergen.

Afgelopen donderdag, tijdens de bijeenkomst van de Lionsclub Haaksbergen, gaf Wim Briggeman, voorzitter van Stichting Leergeld Haaksbergen, een voordracht over de Stichting Leergeld Haaksbergen. Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur “leergeld” voor gaat betalen. Het motto van Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. In 2018 heeft de Lionsclub Haaksbergen ook al een donatie gedaan aan Stichting Leergeld Haaksbergen, destijds € 12.500,-. Ook in 2020 is de Lionsclub voornemens Leergeld te blijven steunen.

Foto: Links: Wim Briggeman, Voorzitter Stichting Leergeld Haaksbergen. Rechts: Gijs van Rooijen, President Lionsclub Haaksbergen