12:37 Haaksbergen - aangepast om 12:37

Maandaggroep Ouderen Uit bestaat 12,5 jaar.

HAAKSBERGEN – 12,5 jaar geleden mochten veel ouderen niet meer naar de wekelijkse dagopvang van het verzorgingshuis. Daarom is het toenmalige Iemenschoer begonnen met 1 ochtend opvang voor ouderen te organiseren met aansluitend een 3-gangenmenu. Deze ochtend begint om 9.30 uur en na het warm eten om 13.30 uur, gaat iedereen weer tevreden naar huis. Omdat er in Haaksbergen veel ouderen zijn die geen groot sociaal netwerk hebben, zijn deze mensen echt aangewezen op de hulp van anderen. Vandaar dat er al meerdere groepen gestart zijn. De Maandaggroep zit al 12,5 jaar in het Kulturhus, wat nu de Kappen is. Prachtige locatie en een zeer ruime keuken.
Deze wekelijkse groep verbindt de mensen in kwetsbare posities met elkaar, stimuleert gezelligheid en men let op elkaar. Mensen maken onderling ook weer contact met elkaar door bij elkaar op de koffie te komen of gaan samen het spelletje rumykub spelen. De gasten worden vaak gebracht door de regiotaxi of Automaatje.
Na de koffie smorgens is er tijd voor de gymnastiek/bewegen op muziek. De meeste oefeningen worden op de stoel gedaan en wie goed ter been is kan ook soms achter de stoel gaan staan. Als de 2e koffie op is, is het tijd voor een spelletje zoals rummykub, scrabble, sjoelen of koersbal. Ook wordt er weleens geschilderd of gekleurd. Met Pasen en Kerst maakt iedereen een bloemstukje wat natuurlijk meegenomen mag worden naar huis, zodat iedereen het thuis ook gezellig heeft met de feestdagen. Rond 12.15 uur hebben de 4 vrijwilligers uit de keuken het 3-gangenmenu klaar. Soep vooraf, hoofgerecht en als afsluiting een heerlijk toetje. Om 13.30 uur komen de taxi’s weer voorrijden om iedereen weer naar huis te brengen.
Afgelopen weekend vierde de Maandaggroep Ouderen Uit hun 12,5 jaar bestaan. Als verrassing hadden de 8 vrijwilligers een uitje geregeld met de MBS. Een mooie rit van Haaksbergen naar Boekelo. Hier aangekomen werd er rustig gewandeld naar eetcafe de Buren waar een heerlijke brunch voor iedereen klaar stond. Dhr. en mw. Lansink zorgden met hun trekharmonica voor de muzikale omlijsting. Heerlijke meezingliedjes en gezellig inhaken. Om 15.00 uur bracht de trein ons weer terug in Haaksbergen.
De maandag hierna kletsten we nog gezellig even na en werden de gasten op de wekelijkse morgen verrast bij de eerste kop koffie door Ken en Mark van de Ronde Tafel. Ze kwamen o.a. met gebak voor iedereen. Je kunt een maandagmorgen slechter beginnen!
Slagerij Broekhuis zorgde deze ochtend voor enkele schalen met heerlijke hapjes. Van verschillende belegde stokbroodjes tot lekkere gevulde eieren. Tot slot kwamen Judith en Marcel, van de Rabobank nog even langs. Na een gezellig praatje van Marcel kregen  de gasten als verrassing een mooi boeketje bloemen aangeboden door de Rabobank.  Dus ook nu weer een geslaagde dag!
Graag willen wij dan ook iedereen bedanken die ons geholpen hebben, in welke vorm dan ook, om het 12,5 jaar bestaan  zo fijn te laten verlopen.