09:56 Haaksbergen - aangepast om 16:13

Manuele therapie bij hoofdpijnklachten

NEEDE / HAAKSBERGEN – Hoofdpijnklachten komen veel voor en uiten zich in verschillende vormen. Bij Fysiotherapie Hövels en Volmer in Neede (met ook een vestiging aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen) hebben ze veel ervaring met het bestrijden van de uiteenlopende oorzaken van hoofdpijn.

Master Manueel Therapeut Marieke Wichers Schreur geeft aan dat hoofdpijnklachten goed met manuele therapie bestreden kunnen worden als deze voortkomen uit verhoogde of overmatige spanning in de nek- en schouderspieren, hoofdpieren én in rugspieren. ,,Voorbeelden van klachten zijn spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Met manuele therapie kunnen we een positieve invloed uitoefenen op de duur, frequentie en intensiteit van hoofdpijnklachten.”

Vormen van hoofdpijn

Vormen van hoofdpijn die eveneens goed door de manueeltherapeut behandeld kunnen worden zijn spanningshoofdpijn en de cervicogene hoofdpijn. ,,Spanningshoofdpijn kenmerkt zich door een drukkende, knellende hoofdpijn rondom het hoofd of aan beide zijden van het hoofd. Oorzaak is een verhoogde spierspanning in de nek- en schouderspieren, hoofdspieren en rugspieren.” Cervicogene hoofdpijn kenmerkt zich juist door een éénzijdige hoofdpijn, uitstralend vanuit de nek naar het hoofd en beperkte beweeglijkheid van de nek. Marieke: ,,Hiervoor zijn manuele technieken effectief, gericht op de beweeglijkheid van de nek met daarnaast specifieke oefentherapie voor krachtiger nek en halsspieren.”

Hoofdpijnklachten? 

De manueeltherapeut kan wellicht helpen deze klachten te verminderen. ,,Het bestrijden van hoofdpijnklachten kan het dagelijks leven een stuk prettiger maken.”

 Fysiotherapie Hövels en Volmer Braak 20 in Neede Tel. 0545 29 41 23.