11 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:20

Mediapartners slaan handen ineen rond 75 jaar bevrijding

RTV Sternet en Rond Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Nog een kleine maand, dan begint jubileumjaar 2020. Dan is het op de kop af 75 jaar geleden dat Haaksbergen werd bevrijd door de geallieerden. Om dat te vieren en herdenken vinden er, vooral in maart en april, een heleboel jubileumactiviteiten plaats. Het organiserende comité “75 jaar vrijheid” vond in RTV Sternet en Rond Haaksbergen twee enthousiaste mediapartners.

Het jubileumprogramma werd onlangs gepresenteerd door burgemeester Rob Welten, wethouder Werner Leuker van Ahaus en comitévoorzitter Han Noordink. Een imposant programma, zo constateerde ook RTV Sternet-directeur Michel van der Voort. “Op de redactie hadden we al wel een aantal mooie programmaonderdelen besproken. Vooral de onderdelen die visueel aantrekkelijk zijn en waar een mooi verhaal te vertellen is, zijn voor ons het interessantst. En met Radio Oranje hebben we al een project waarbij we met leerlingen vlogs maken over jubileumevenementen in Haaksbergen.”

Samen optrekken

René Bult van Weekblad Rond Haaksbergen wil met zijn krant óók graag een bijdrage leveren aan het succes van de jubileumfestiviteiten. “Uiteraard volgen we het jubileumprogramma op de voet. Waar het kan besteden we er van harte aandacht aan. Daarin trekken we graag samen op met onze collega’s van RTV Sternet en met het organiserend comité. We staan als krant middenin de Haaksbergse samenleving en zijn er dan ook trots op ons mediapartner te mogen noemen.”

Iets moois van maken

Constance van Wolferen van RTV Sternet sluit zich graag aan bij de woorden van Bult. “We gaan er met elkaar iets moois van maken. Daar biedt het jubileumprogramma alle aanleiding toe.” Susan Swidde van Haaksbergen Natuurlijk maakt ook deel uit van het organiserende comité. “Alle lagen van de Haaksbergse bevolking vind je terug in ons comité”, vertelt Swidde. “Fijn om te weten dat we met RTV Sternet en Rond Haaksbergen twee lokale mediapartners hebben waar we als inwoners écht op kunnen bouwen.”