10 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:20

Meer kilometers op de ballie pattas

HAAKSBERGEN – Zeven Haaksbergse kinderen ervaren hoe cool het is om weer fit te zijn. Weer naar de sport, gezonder eten en je (eet)gewoontes bijstellen. Zij volgen een speciaal programma voor kinderen: Cool2BFit. Het eerste half jaar zit er op. En met resultaat! ……

De kinderen zeiden er zelf het volgende over:

“Het heeft me heel goed geholpen om met het eten de juiste keuzes te maken”

“Ik was nooit bij een sport. Nu ga ik op voetbal!”

“Ik drink veel meer water, want dat is gezond…

“Vandaag ga ik zelf koken, dat is de eerste keer, super leuk!”

“Ik ben niet de enige en hoeft het niet alleen te doen”

Alle kinderen hebben veel gesport en gezonder gegeten. Hierdoor is de conditie verbeterd, de BMI afgenomen en zitten ze veel beter in hun vel. Dit is een feestje waard!

Daarom sloten we deze periode feestelijk af met een kookworkshop bij de Blanckenborgh. De kids kookten voor hun ouders onder leiding van hun chef-kok. Hij leerde de groep hoe je zelf eenvoudig een heerlijke en gezonde maaltijd kunt maken. Ze bereidden een hoofdgerecht en een toetje met vol met verse ingrediënten en zonder toegevoegde suikers, pakjes en zakjes. De recepten gaan ter inspiratie mee naar huis.

Prachtig gedekte tafels, heerlijke gerechten en de gezonde drankjes maakten het tot een onvergetelijk afsluiting van deze eerste succesvolle periode.

Het Cool2BFit team bedankt de Blanckenborgh die deze avond volledig mogelijk maakte.  Nu gaan we het proberen vol te houden. De kinderen en hun ouders gaan het geleerde zelf in de praktijk brengen. Maar, we laten ze niet los. Het begeleidingsteam bestaande uit een diëtist, een fysiotherapeut en orthopedagoog volgen de kinderen nog een jaar. Ze krijgen steeds iets meer ruimte om het zelf te doen. Gaat het even wat minder? Dan kijkt het team samen met ouder en kind wat nodig is om door te zetten. Kunnen wij ook iets voor jouw gezin beteken? Neem dan contact op met diëtistenpraktijk Maaike Aarnink 06-23197955 of kijk voor meer informatie op onze website www.eerstelijnszorghaaksbergen.nl bij zorg.