12 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:32

Met 138 kilometer per uur naar huis

HAAKSBERGEN – De duivenmelkers van De Vale Doffer hadden een drukke zaterdag. Er stonden namelijk 2 vluchten op het programma. Een vitessevlucht vanaf Etroeungt (hemelsbreed 304 kilmeter van Haaksbergen en een dagfondvlucht vanaf Chateaudun dat op zo’n 595 km van Haaksbergen ligt.

Om 10.00 uur werd de verste vlucht van 595 kilometer gelost en op deze vlucht zegevierde Rudolf Temmink met een één-tweetje. Zijn eerste duif was om 15.33 uur weer terug op zijn hok, waarna de tweede duif 6 minuten later volgde. De vitessevlucht van 304 kilometer werd gelost om 13.00 uur. Men had gewacht met lossen in de hoop dat de wind wat zou gaan luwen, maar dit was niet het geval. Thijs Boomkamp was dan ook compleet verrast toen “zijn straaljager” binnen 2 uur en een kwartier de 304 kilometer had overbrugd met een snelheid van meer dan 138 kilometer per uur.

De overwinning van Thijs was ook goed voor een overwinning in CC5 welke onder andere bestaat uit verenigingen uit Enschede, Losser en Glanerbrug. Dit betekende naast een overwinning in de vereniging tegen 145 duiven ook een overwinning in de CC5 tegen ruim 1100 duiven. Dit was de tweede keer dit jaar dat een duif van Thijs dit kunstje flikte.

Foto: Links winnaar van de vitesse Thijs Boomkamp, rechts winnaar van de dagfond Rudolf Temmink.