04 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 21:06

Met klasgenoten waterpolo spelen

HAAKSBERGEN – Het jaarlijkse waterpolotoernooi voor basisscholen mag zich nog steeds in een grote populariteit verheugen. Ook dit jaar is ZV Scholtenhagen aan de slag gegaan met de organisatie van dit toernooi. “We rekenen weer op zestien teams”, zegt medeorganisator Michelle Smit van ZV Scholtenhagen. Belangstellenden kunnen overigens niet lang meer treuzelen. De inschrijving sluit op 8 maart. Zondag is de laatste dag waarop teams zich kunnen aanmelden.

Het scholentoernooi wordt gehouden op zaterdag 21 maart. De wedstrijden zijn in zwembad De Wilder. Dit jaar staat de negende editie op de rol. Het basisscholentoernooi is geen eendagsvlieg gebleken. ZV Scholtenhagen wilde met de organisatie het waterpolo in Haaksbergen promoten. Dat is volgens Smit wel gelukt. De club wil niet alleen de kinderen een leuke waterpoloavond aanbieden, maar hoopt ook op nieuwe leden. “Elk jaar komen er drie of vier jeugdleden bij na het toernooi. Het is ons gelukt om meer jeugd te krijgen. Ook is het waterpolo in Haaksbergen bekender geworden. Maar we doen meer dan alleen dit toernooi organiseren om meer bekendheid te krijgen”, zegt Smit. Het evenement voor basisscholen is voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. “Zestien teams is het maximum. We hebben een keer twintig teams gehad, maar dat was heel erg veel. Daarom hebben we een maximum van zestien ingesteld”, zegt Smit. Dat aantal is er nu nog niet. “We zitten op acht of negen. Maar in de laatste dagen komen er altijd veel aanmeldingen binnen. Dat is elk jaar zo. In de komende dagen zullen er nog wel inschrijvingen komen. Ik verwacht dat we de zestien teams weer halen.” Het fluitsignaal van de eerste wedstrijden klinkt om 18.00 uur. Het basisscholentoernooi is altijd in de vroege avonduren. “Wij moeten het zwembad huren.” Overdag is het zwembad open voor recreatiezwemmers. Een jaar geleden won het team van Los Hoes. Voor de winnende school is er een wisselbokaal van Ter Avest Sport 2000.

De deelname is gratis. De deelnemende kinderen moeten zwemdiploma A hebben. Voor het toernooi op 21 maart kan ook geoefend worden. Er zijn twee proeftrainingen. Kinderen kunnen in De Wilder trainen op de dinsdagen 10 en 17 maart van 18.15 tot 19.15 uur. “Ook kinderen van andere leeftijden zijn welkom om te kijken of mee te doen met enkele trainingen”, laat Smit weten. Het toernooi wordt voor de negende keer gehouden. Volgend jaar is er een jubileum. “We zullen dan iets extra’s gaan doen. Maar we weten nog niet wat. Daar hebben we nog niet over nagedacht.” Er is in elk geval geen reden de stekker eruit te trekken. Het waterpolotoernooi voor basisscholen is immers nog altijd populair. Teams kunnen zich kunnen zich opgeven via wpscholentoernooi@zvscholtenhagen.nl. Individueel of met een klein groepje aanmelden kan ook.