20:22 Haaksbergen - aangepast om 20:24

Military biedt mensen met hersenkanker topdag

BOEKELO – Een groep van mensen met kanker gaat op uitnodiging van de organisatie de sfeer beleven van één van de grootste paardensportevenementen van Nederland. De uitnodiging van de Military Boekelo ging uit naar de Stichting Zindividu, opgericht door voormalig plaatsgenoot Fons de Visser. ,,Er zijn nog plekken over.

Fons de Visser werd zelf in 2012 geconfronteerd met een overlevingstermijn van maximaal 15 maanden omdat hij hersenkanker heeft. 9 jaar later voelt hij zich vitaler dan ooit en samen met zijn vrouw Miriam zet De Visser zich in voor mensen met kanker. ZindividU richt zich op de kankerpatiënt en zijn of haar omgeving.  Wekelijks spreken en ondersteunen zij lotgenoten en hun partner. ,,Omdat je kanker niet alleen hebt.”

,,Wij zijn erg blij met deze uitnodiging en het gebaar van Military Boekelo – Enschede, waarmee we weer 30 mensen die ziek zijn door kanker, enorm blij kunnen maken. Op vrijdag 8 oktober gaan we genieten van topsport en gezelligheid op deze bijzondere plek.” ZindividU organiseert jaarlijks activiteiten voor mensen met de diagnose kanker. De groep gaat deze keer samen naar de dressuur kijken vanuit de MembersClub en wel onder het genot van een drankje. Je kunt een wandeling maken over de Herfst-Fair en genieten van de sfeer die Military Boekelo-Enschede zo typeert. ,,Net zo belangrijk is het om ook met je gezicht naar het leven te blijven staan”, verzekert Fons de Visser. ,,Leuke dingen blijven doen en genieten van het leven is precies waar het deze middag om gaat en waar de Military ons de gelegenheid toe biedt.” Zangeres Sylvia Schonewille treedt op. Waarmee ze ook anderen hoopt te raken en te helpen. Ze zingt nummers van Anouk, Ilse, Adele en het Ave Maria komt voorbij. Daarnaast vertolkt ze haar eigen nummers.

Wil jij hierbij zijn? Of ken jij iemand die kanker heeft en voor wie dit een bijzonder mooie ervaring kan zijn? Aanmelden kan bij Stichting Zindividu www.zindividu.nl. Of mail naar fons@zindividu.nl (0611887502). Komende zondag is er overigens ook een interessante bijeenkomst met als thema Gedachtenkracht. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden. Zie: www.zindividu.nl/Nieuws-en-activiteiten/Activiteit%3A-Lezing-Gedachtenkracht-door-Pascale-Bruinen-%26-presentatie-Versterk-JeZelf-door-ZindividU.