11 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:14

Miss Albert Heijn zwaait af

HAAKSBERGEN – Na bijna 35 jaar behoorde Henriëtte Koenderink zo’n beetje tot het meubilair van Albert Heijn Haaksbergen. Binnenkort niet meer. Want de geboren verkoopster gaat volgende week maandag met pensioen en daarmee zwaait volgens Tim Kamphuis van de super aan de Spoorstraat een zeer gewaardeerde kracht af.

,,We zullen haar missen. Henriëtte is een vakvrouw, een echte dienstverlener met kennis van de producten die ze verkoopt. Er zijn klanten die voor haar naar de winkel komen.” De Enterse werkt al sinds 1986 op deze plek toen de winkel nog van Odink was en ging niet veel later mee over naar Albert Heijn. En krom is krom en recht is recht bij Henriëtte. Kamphuis:  ,,Je weet altijd waar je aan toe bent. Daar zullen we nog vaak aan moeten denken. Ze heeft aangeven dat het na zoveel jaar ook goed is om ermee te stoppen.

Het wordt haar door iedereen van harte gegund.” In plaats van de deur maandag achter zich te sluiten, neemt de moeder van de ‘AH club’ op verrassende wijze afscheid met het openen van een nieuwe deur. ,,Ze gaat samen met ons op 1 april de nieuwe winkel openen. We vonden dat haar die eer toekomt na zolang altijd klaar te staan voor de winkel.” Klanten kunnen vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur persoonlijk afscheid nemen.