02 mrt - 12:43 Haaksbergen - aangepast om 10:17

Moeizame winst voor TVO, dat in de slotminuut nog ontsnapte tegen RSC

Na veel wikken en wegen afgelopen week vanwege aanhoudende malheur met regenbuien en windvlagen stond dan zondag jl. de partij tegen RSC opnieuw op stapel. Even ‘terugbladeren’ in de jongste geschiedenis. De 5e wedstrijd dit seizoen, uit bij RSC, beide ploegen op slechts 3 punten. TVO werd genadeloos afgeschminkt en kon met de staart tussen de benen met een 5-0 nederlaag huiswaarts. Vervolgens bleef RSC echter veelal nederlagen aaneen rijgen. Maar TVO richtte zich op en tankte zelfvertrouwen.

Zondag dus de partij TVO – RSC, de verassende middenmoter tegen de hekkensluiter. Het werd geen flonkerend duel. Gemiddeld genomen had de thuisclub wel meer voetbalbagage, ook wel gogme genoemd, maar slordigheden bij de eindpass betekenden, vooral na de pauze, geregeld hoofdschuddende reacties aan de zijlijn en op de tribune. RSC had in de openingsfase best enkele kansen op een doelpunt, maar TVO goalie Mike ten Voorde, die net op tijd fit was verklaard, kon met kordate inzet enkele schoten van de RSC voorwaartsen blokkeren. TVO was kansrijk uit een vrije schop van Jorn van Laar, maar die zag zijn inzet gekeerd. Uit een gesneden voorzet van Thijn Veldhuis verdiende een kopbal van Jorn Groothuis beter lot, maar het leer vloog rakelings naast. Uit een cornerbal kopte Maik Ottink de bal snoeihard op de lat. Na een half uur leek de 1-0 voorsprong een feit toen Ottink uit de rebound 1-0 binnen knalde, maar de grens had de vlag in de lucht gestoken wegens vermeend buitenspel en de scheids keurde het doelpunt af. Dit leek een discutabele beslissing, maar afijn, soms krijg je wat en soms wordt je wat afgenomen.

Na een half uur leek de 1-0 voorsprong een feit, maar na een prima voorzet van Robert Morskieft ‘klutste’ de bal breed voor het doel langs en bovendien was vooraf buitenspel geconstateerd. Vlak voor rust krijgt Groothuis nog een doelkans, maar schiet op de RSC doelman. De tweede helft werd het niveau er niet beter op. De opkomende verdedigers Cyriel Temmink en Ottink zorgden voor TVO dreiging met hun acties, maar accuratesse bij de eindpass ontbrak. Terwijl de onvermoeibare Maik Ottink de bal uit een  voorzet met een snoekduik tracht binnen te koppen, maar het leer vliegt jammerlijk over. Bij de speldenprikken van RSC moest de thuisclub alert blijven, maar goalie Ten Voorde bleef met snelle reacties op de been. Memorabel was het optreden van Joost Wielens die achterin de afwezige Nick Ottink verving. De TVO routinier was na een slepende blessure en operatie dit seizoen fit genoeg om speelminuten te maken. En was gisteren onbetwist een waardige vervanger in het hart van de TVO verdediging. Ver in de 2e helft scoorde Aaron van Laar de beslissende treffer. Na een TVO aanval werd de bal half weggewerkt en in 2e instantie  kon van Laar de bal langs de RSC keeper in het net schuiven, 1-0. Diezelfde Van Laar kreeg in de laatste fase nog een kans voor open doel, maar faalde van dichtbij. In de slotminuut had RSC nog een beste kans op de gelijkmaker. Via links werd de bal voorgezet en van dichtbij kon een RSC aanvaller vrij binnenschieten. Maar hij koos voor een breedtepass en uit de kluts kon doelman Ten Voorde in een snelle reactie de bal oppakken. Opluchting alom bij TVO, de volle buit was binnen, waar een schamele remise plotseling tot de mogelijkheden had behoord.

Jan Ottink