12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:02

Najaarsstoomdag bij museum buurtspoorweg

HAAKSBERGEN – Jaarlijks staat onze traditionele Najaarsstoomdag op het programma op de 3e zondag van oktober. Met het versoepelen van de meeste maatregelen kunnen we deze grotendeels weer als vanouds houden. Daarom rijden we zondag 17 oktober volgens een extra uitgebreide dienstregeling en zetten we al onze rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom. Daarnaast zullen er diverse andere stoommachines én modelbanen te bewonderen zijn op onze stations Haaksbergen en Boekelo. Kortom, het wordt een Najaarsstoomdag voor jong en oud bij Museum Buurtspoorweg.

Extra veel stoomtreinritten
De eerste trein vertrekt 10:20 uur vanaf station Haaksbergen en de laatste trein vanaf station Boekelo vertrekt om 18:00 uur. We maken maar liefst 8 retourritten Haaksbergen – Boekelo.

Speciaal voor deze uitgebreide rijdag is het ook mogelijk om op te stappen vanaf station Boekelo. Wel is online reserveren nog steeds wenselijk, tickets reserveer je eenvoudig via www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen.

We werken niet meer met een tijdslot, je boekt dus een ticket voor de gehele dag. Daarbij mag je zoveel stoomtreinritten maken als je wilt.

Leuke activiteiten voor jong en oud
Tijdens onze Najaarsstoomdag is er van alles te zien en te doen. Zo vindt u op station Haaksbergen diverse stoommachines en een bijzondere collectie blikken vrachtwagens, in de museumloods op station Boekelo staan deze dag verschillende modelbanen opgesteld.

Op beide stations is voor kinderen veel te doen. Zo hebben we een bouwhoek met LEGO, een verkleedhoek en natuurlijk de speurtocht van Jack de kat. Tot slot krijgen we bezoek van de Tijdreizigers, dus het kan maar zo dat u in de trein naast een reiziger uit het verleden zit. In hun prachtige, Victoriaanse en Steampunk kleding zijn deze tijdreizigers echte blikvangers.