08 mei - 09:00 Haaksbergen - aangepast om 21:35

Nationale Molendag

Oostendorper watermolen in Haaksbergen

In Haaksbergen is de molendag alleen op zaterdag 11 mei 2019. Het programma start om 11.00 uur. Het einde van de activiteiten zal omstreeks 16.00 uur zijn. De olie- en korenmolen zijn de hele dag open en gratis te bezoeken indien mogelijk zal er bij de beide molens uitleg gegeven worden. Verder zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud.

Windmolen de Korenbloem in Haaksbergen

De Vrijwilligers van de Korenbloem hebben voor deze dag weer een programma samengesteld. Ook dit jaar zal er vooral aandacht zijn voor de jeugd maar ook voor hun ouders.De molen is de gehele dag geopend, van 11.00 uur tot 16.00 uur maar er zullen geen rondleidingen gegeven worden. De kinderen kunnen zelf poffertjes bakken en een stokbrood op een vuurkorf bakken. Verder is er een springkussen voor de kinderen.

Wissink’s Möl in Usselo

In Usselo staat Wissink’s Möl die dateert uit 1802. Op zaterdag 11 mei pakt Wissink’s Möl extra uit voor bezoekers. Tussen 10.00 en 16.00 uur vinden rondom de nostalgische molenschuur oud-Hollandse spelletjes en demonstraties van een ambachtelijke manden- en klompenmaker plaats en verkoopt Kwekerij Francaįse bessen.

Ook kan de molen onder leiding van een gids beklommen en bezichtigd worden en kunnen er pannenkoeken geproefd worden van molenmeel die gebakken worden op een vuurton. Een bezoekje aan deze molen is een aanrader om eens een kenmerkend Nederlands monument te bekijken.