15:03 Haaksbergen - aangepast om 15:04

Nationale stoomtreindag – vervoer van vroeger

Museum Buurtspoorweg – Evenement 18 & 19 mei

HAAKSBERGEN – Hemelvaartsdag staat landelijk al jaren bekend als ‘Nationale Stoomtreindag’. Ook bij Museum Buurtspoorweg vieren we deze dag én zetten we verschillende rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom. Donderdag 18 én vrijdag 19 mei rijden onze stoomtreinen volgens een extra uitgebreide dienstregeling. Dat is nog niet alles, want ook dit jaar is het thema ‘Vervoer van Vroeger’. Zo kun je naast een nostalgische stoomtreinrit ook een rit maken in een historische bus en een ouderwetse paardentram. Al deze vormen van vervoer van vroeger zijn samengebracht in een bijzondere dienstregeling. Kom ook een reis terug in de tijd maken! 

Extra veel nostalgische ritten, voertuigen én een bijzondere gast
Elk uur een stoomtreinrit, bijzondere bustochten en maar liefst 10 ritten per dag met de paardentram, dit alles door het prachtige buitengebied tussen Haaksbergen en Boekelo. Het staat allemaal op het programma op donderdag 18 en vrijdag 19 mei. Daarnaast zijn op beide stations verschillende historische vervoersmiddelen te bewonderen. Bijzondere vrachtwagens, nostalgische trekkers, authentieke (stads)bussen en natuurlijk onze eigen unieke collectie historisch spoorwegmaterieel. Wie van échte klassiekers houdt, let op, want op donderdag 18 mei krijgen we bezoek van een speciale gast. Deze arriveert rond 11:30 en zal bij ons blijven tot 15:30 uur. Dat wil je niet missen!

Voor jong en oud
Een bezoek aan Museum Buurtspoorweg is een feest voor jong én oud. Kinderen leren spelenderwijs alles over stoomtreinen tijdens een speurtocht met Jack de Kat, waarbij ze onderweg leuke spellen en opdrachten tegenkomen. Tijdens de speurtocht komen ze overal in het museum. In de locomotievenloods, in de werkplaats én in de ploegkeet. Zo ontdekken ze alles over de boeiende geschiedenis van Museum Buurtspoorweg én ervaren ze wat het is om een echte machinist of conducteur te zijn. In de museumloods op station Boekelo maak je kennis met de miniatuur wereld van Enschede Zuiderspoor en zie je in de filmwagen prachtige oude, trein gerelateerde beelden uit de regio. Op station Haaksbergen kun je in stationsrestauratie De Goederenloods terecht voor een verse kop koffie of fris met wat lekkers, terwijl kinderen zich vermaken aan de speeltafel, met een kleurplaat of een selfie maken, verkleed als conducteur of machinist.

Openingstijden en tickets
Station Haaksbergen is op 18 en 19 mei geopend vanaf 09:00 uur, station Boekelo opent haar deuren vanaf 10:00. Treintickets zijn online verkrijgbaar via www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen of op de dag van het bezoek aan ons loket. Omdat het om een evenement gaat hanteren we een kleine toeslag, dit geldt ook voor Museumkaarthouders. Voor de bus- en paardentramritten hoeft niet extra betaald te worden. Hierbij geldt wel vol=vol, dus kom op tijd! Meer informatie is te vinden op museumbuurtspoorweg.nl. Kom ook bewonderen én beleven! Welkom bij Museum Buurtspoorweg.