28 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:56

Negentig jaar Bon Boys; ‘We zijn ambitieus en barsten van de plannen’

HAAKSBERGEN – Bon Boys bestaat negentig jaar. De voetbalclub aan de Kolenbranderweg organiseert in dit jubileumjaar meerdere festiviteiten. Het
jubileum begon donderdag met een drukbezochte receptie in het clubgebouw. Daarin keek voorzitter Gert-Jan Klanderman van Bon Boys onder meer terug op de historie. Bovendien sprak hij de wens uit er een prachtig jubileumjaar van te maken. 

“90 Jaren oud is deze prachtige club, maar nog altijd volop jong van geest. Een markante man binnen onze vereniging was Johan Bouwmeesters. Hij bekleedde alle bestuursfuncties. Achterop zijn fiets zat altijd zijn aktetas met daarin de hele administratie van Bon Boys. Inclusief de financiële. Nu ondenkbaar. Schat in dat onze huidige penningmeester dat nu toch anders doet. Als hij al op de fiets zit. Bon Boys zwierf in de eerste veertig jaar van haar bestaan regelmatig door de wijk. Er werd gevoetbald op verschillende locaties, zoals aan de Geukerdijk met een klein hokje als kantine. Eind jaren 70 ontstond dankzij een gemeentelijke inspanning het sportcomplex De Greune, waarvan Bon Boys de eerste hoofdgebruiker werd. Inmiddels zijn we 90 jaar verder en heeft Bon Boys haar plek in het voetballandschap, maar ook in de  Haaksbergse en Twentse maatschappelijke samenleving, meer dan verdiend. Een bloeiende vereniging, met ongeveer 1.050 leden, waar je jezelf op allerlei manieren kunt ontwikkelen, je kunt zijn wie je wilt zijn en gelukkig gezegend met veel vrijwilligers.” 

De club werkt samen met Noaberpoort, Kinderopvang Partou, Aveleijn en Het Ontmoetingspark. “In de samenwerking met deze partijen doen we meer dan alleen onderdak bieden. We zoeken elkaar op, overleggen hoe we het met elkaar nog leuker kunnen krijgen en investeren waar nodig samen.” “Terugkijken is mooi, vooruitblikken des te meer. We zijn immers ambitieus en barsten van de plannen. We willen tot een nadrukkelijk plan komen om ons complex te verduurzamen.” Dankbare woorden waren er ook voor de vrijwilligers. “We zijn trots op onze enorm grote groep vrijwilligers. Zij maken onze club. Dat is prachtig, vele handen maken licht werk en zo is vrijwilligerswerk leuk. Maar Bon Boys, en ook de andere clubs hier aanwezig vanavond, blijven op zoek naar nieuwe mensen. Het is dankbaar werk, zorgt voor een glimlach bij velen en je maakt vrienden voor het leven.” Klanderman sprak ook lovende woorden over het eerste elftal. Hij hoopt op de titel. De ploeg staat bovenaan. “We zijn klaar voor de stap naar de eerste klasse, hebben een prachtig elftal met vooral eigen spelers, een goede staf en onze eigen jeugd wordt ook volop klaargestoomd om die stap naar 1 te zetten. En wat is er mooier dan een kampioenschap in ons jubileumjaar?”