12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:31

Nieuwbouw Wiedenhof afgerond

HAAKSBERGEN – Met de oplevering en ingebruikname van de tweede vleugel is Wiedenhof officieel opgeleverd. Wiedenhof ligt in een parkachtige omgeving en straalt met haar aankleding een huiselijk, familiair en gezellig leefklimaat uit. In zijn totaliteit beschikt het gebouw nu over twaalf wooneenheden voor acht bewoners die in woongroepen samenleven.

Het startsein voor de bouw werd op maandagmiddag 29 augustus 2017 samen met bewoners, medewerkers van Livio, Domijn en Dura Vermeer, omwonenden en overige betrokkenen gevierd. Sinds die tijd is er door alle betrokkenen veel werk verzet om de nieuwbouw binnen de planning af te ronden. Op zich al een uitdaging, maar extra complex omdat zowel de bouw als de zorg in het resterende deel van het vroegere Het Wiedenbroek zoveel mogelijk ongehinderd doorgang moest vinden.

Dank aan alle betrokkenen

Dat dit gelukt is, is te danken aan het goede overleg en de flexibele opstelling van alle betrokkenen. Het harde werken is beloond met een prachtig, toekomstbestendig gebouw als resultaat. Ook de dierenweide is compleet vernieuwd en wordt al veelvuldig door wijkbewoners bezocht middels het rondom liggende pad. Tijdens de voorbereiding is duurzaamheid een belangrijke factor geweest bij de keuze van materiaal en toegepaste technieken. Wiedenhof is het eerste energie-neutrale verpleeghuis van Nederland.

Wie het bouwproces vanaf de eerste tot laatste steen opnieuw wil ervaren kan op de website van Livio een video bekijken. Gedurende de bouw is er elke dag een foto van de bouwplaats genomen, die in de video kort achterelkaar worden weergegeven.

Kleinschalige woonvorm

De bewoners zijn ouderen (en jonge mensen) met dementie en ouderen met lichamelijke beperkingen. Iedereen beschikt over een eigen comfortabel appartement met eigen sanitair, die naar eigen smaak kan worden ingericht en een hoge mate van privacy biedt. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een grote gezamenlijke huiskamer met het karakter van een woonkeuken. Dit vormt het hart van de woongroep waar de meeste activiteiten plaatsvinden. De woonkamers op de begane grond bieden ook toegang tot de beleeftuinen, de woonkamers op de eerste verdieping beschikken over ruime dakterrassen.

Ontmoetingsplek voor de wijk

Intussen weten vele Haaksbergenaren de weg naar Wiedenhof te vinden. Het grand café is voor iedereen toegankelijk en aan de georganiseerde (wijk)activiteiten kan iedereen deelnemen. Kortom: een bijzondere plek voor Haaksbergenaren!