10:20 Haaksbergen - aangepast om 10:20

Nieuwe bestuursvoorzitter FC Twente

HAAKSBERGEN – Met Wim Boomkamp heeft de Stichting FC Twente een nieuwe voorzitter. Boomkamp is voormalig bestuursvoorzitter van Saxion Hogescholen in Enschede en Deventer en treedt per 1 maart aan bij de Enschedese koploper van de Keukenkampioen divisie.

De stichting geldt als aandeelhouder en cultuurbewaker van de club. Ze stelt onder meer de jaarrekening en de begroting vast en toetst andere zaken die de licentie van FC Twente raken. In het stichtingsbestuur zitten twee bestuurders die op voordracht van ledenvereniging ‘Twente, verenigt!’ zijn benoemd. Boomkamp is de opvolger van Erwin Wigbold. ,,FC Twente is een prachtige club, geworteld in de regio. Ik wil graag bijdragen aan ‘goed bestuur’ binnen de club, een duidelijke en transparante structuur en integer handelen”, laat hij op Twentesport.com weten.

Goede kant op

De afzwaaiende Wigbold toont zich op dezelfde sportwebsite een tevreden man: ,,Het is fijn te constateren dat het op allerlei gebieden weer langzaam de goede kant op gaat met FC Twente. Met de komst van een nieuwe directie, de eerste uitbreiding van de RvC en de inzet van de ‘Noabers’ heeft de club goede dingen gerealiseerd.” (Foto: ScienceGuide).