05 jul - 13:00 Haaksbergen - aangepast om 15:32

Nieuwe stoeltjes op tribune Bon Boys 

HAAKSBERGEN – Het zal menigeen opvallen komende zaterdag 8 juli op het sponsortoernooi van Bon Boys. De houten banken op de tribune van de voetbalclub aan de Kolenbranderweg hebben plaatsgemaakt voor comfortabele stoeltjes. De sponsorcommissie van Bon Boys houdt daarvoor momenteel een stoeltjesactie. Die is eerder dit jaar begonnen en nog niet afgelopen. Belangstellenden kunnen een stoeltje kopen voor 75 euro per drie jaar. Dan zijn ze drie jaar lang sponsor van de nieuwe zitplaats. Het stoeltje krijgt bovendien een naamsvermelding van de sponsor. Ruim de helft van de stoeltjes is verkocht. “In totaal 154 van de 290. Belangstellenden kunnen dus nog steeds sponsor worden”, zegt Martin Wijlens namens de sponsorcommissie van de tweedeklasser. 

De stoeltjes zijn onlangs geplaatst door de vrijdagmorgenploeg. Dat is een groep vrijwilligers die wekelijks op het complex allerhande werkzaamheden uitvoert. Met deze actie wil Bon Boys de tribune een modernere uitstraling geven. Ook niet-leden en bedrijven kunnen een stoeltje sponsoren. Bon Boys hoopt zaterdag 8 juli bij het sponsortoernooi ook nog menig stoeltje aan de man te brengen. 

Sponsortoernooi 8 juli
Aan het sponsortoernooi komende zaterdagmiddag doen bijna dertig teams mee. Ze spelen op de twee kunstgrasvelden. De eerste wedstrijden op De Greune beginnen om 14 uur. Ook is er muzikaal vermaak en kindervertier. Een deejay zorgt voor de muziek en kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. 

Oefenduel tegen Losser
Bon Boys is inmiddels aan de voorbereiding begonnen. De eerste oefenwedstrijd is donderdag 6 juli thuis tegen derdeklasser Losser. Die ploeg wordt getraind door John Gielink uit Haaksbergen. Losser werd in het voorjaar kampioen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Bon Boys-Losser begint om 20 uur.