10:43 Haaksbergen - aangepast om 10:44

Nieuwe vogelvereniging in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Na een tweetal jaren van voorbereiding om als vogelverenigingen meer samen te gaan werken, heeft dit vorig jaar al geleid tot het organiseren van één gezamenlijke vogelshow.

Dit jaar heeft deze samenwerking nog meer gestalte gekregen door de grote stap te wagen en de samenwerking  om te zetten tot de oprichting van een nieuwe vogelvereniging in Haaksbergen. De oprichtingsvergadering was 24 oktober.

Per 1 januari houden vogelvereniging Ons Genoegen, Intropika uit Haaksbergen en Vogelvreugd Beckum op te bestaan en stoppen met al hun activiteiten. Vanaf die datum is de start van de nieuwe vereniging “Vogelvereniging Haaksbergen en Omstreken” en naar verwachting zal de vereniging dan bestaan uit 100 tot 120 leden. Uit afgevaardigden van de drie verenigingen is een compleet nieuw bestuur  gevormd met als voorzitter Theo Waanders.

De aanstaande vogelshow, het komend weekeinde, zal nog worden gehouden onder de vlag van Ons Genoegen waarin de drie verenigingen weer gezamenlijk voor de organisatie zorgen. De show vorig jaar november kon om de corona perikelen in aangepaste vorm wel doorgang vinden maar had niet het effect wat we in andere jaren gewend waren. Zoals het er nu naar uitziet zal het dit weer zijn als de jaren vóór de coronamaatregelen. Een echt sociaal gebeuren waar vogelliefhebbers en leden die de vogelsport beoefenen elkaar ontmoeten.

De show omvat een grote een grote diversiteit aan vogels en bestaat uit ruim 680 vogels vanuit de drie verenigingen. De vogels zijn te zien en te beluisteren in het Schuttershoes aan de Scholtenhagenweg: Zaterdag 19 november en Zondag 20 november beide dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.