08 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:42

Nieuwjaarsreceptie goedbezocht

De gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van gemeente, HOV en IKT op donderdag 2 januari werd prima bezocht. Ongeveer 150 inwoners wisten de weg naar het Haaksbergse gemeentehuis prima te vinden, ongetwijfeld dankzij de lonkende vuurkorven en de uitnodigende klanken van de Midwinterhoornblaasgroep Haaksbergen.

De bezoekers werden passend welkom geheten met glühwein, warme chocolademelk en oliebollen van Bakker Bart. In het gezellig ingerichte atrium vonden de hapjes van Tulp Catering gretig aftrek, leden van hockeyclub Haackey schonken de drankjes in en de zoetgevooisde klanken van The New Vibes konden op goedkeurende blikken rekenen.

Even voor achten nam burgemeester Rob Welten het woord. Hij stond allereerst stil bij het overlijden van voormalig PvdA-raadslid Livina Waanders. Na dit droevige nieuws was het even omschakelen naar het geplande programma. In een geanimeerd driegesprek sprak de burgemeester op de trappen van het atrium met HOV-voorman Jan Paul Klein Poelhuis en IKT-preses Robert Kraaijvanger.

Welten besprak onder meer de penibele financiële situatie waarin de gemeente Haaksbergen zich bevindt en de flinke opgave die daar bij hoort. Maar hij prees ook het noaberschap in zijn nieuwe woonplaats. Of zoals Welten het verwoordde: “De gemeenschap bloeit en de gemeente bloedt.”

Kijk op www.haaksbergen.nl/nieuwjaarsbijeenkomst voor het hele verhaal van burgemeester Welten.