01 jun - 08:19 Haaksbergen - aangepast om 15:20

Nooit meer wandelen langs rododendrons

HAAKSBERGEN – De wandelpaden langs de Jordaanshoeve tussen de Oude Boekeloseweg en de Geukerdijk zijn al een tijdje door de landgoedeigenaren afgesloten. De overlast werd te groot.

Jarenlang deelden grondbezitters deze schitterende wandelpaden vol rododendrons op hun privébezit met het publiek. Duizenden wandelaars en deelnemers aan de Avondvierdaagse genoten jarenlang van deze unieke stukjes natuur net buiten de Veldmaat. De eigenaren besloten openstelling van hun grond voor publiek te beëindigen wegens toenemende overlast. ,,Heel jammer”, geeft Gerard Vaanhold aan. De Veldmater zet wandel- en fietsroutes in het buitengebied van Haaksbergen uit. Hij snapt de grondeigenaren wel. ,,Bezoekers hebben het er zelf naar gemaakt. Deze wandelpaden hadden we graag in nieuwe routes opgenomen, maar dat kan niet meer. Voorbijgangers hebben er te vaak een potje van gemaakt.”

Nieuwsgierig
Vaanhold liet de grondeigenaren nog weten bereid te zijn wekelijks rommel op te ruimen in de bospercelen. ,,Maar het bleef niet bij overlast van achtergebleven afval. Voorbijgangers presteerden het regelmatig om bij de Jordaanshoeve nieuwsgierig door het keukenraam naar binnen te gluren. Dat soort dingen. Dat wil je zelf ook niet.”

Andere wandelroutes van Gerard Vaanhold zijn te vinden op de website van Landschap Overijssel en de Veldmaat.