19 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:18

Nu ook folder van rolstoelroute in Haaksbergen

VELDMAAT – Yvonne te Lintelo en Leo Oostrik mochten vorige week de nieuwe folder ‘Rondje Grintenbosch’ aanbieden aan Renate Waanders en Bert Brugman van VVV Haaksbergen Natuurlijk. En dat was een heugelijk moment, vindt Leo Oostrik.

Op initiatief van Gerard Vaanhold van Wijkraad de Veldmaat is er een folder gekomen waarop een wandelpad voor rollator, rolstoel en scootmobiel wordt aangegeven. Enkele maanden geleden is het nieuw aangelegde, voor rolstoelen berijdbare pad in het Grintenbosch geopend. Dit pad is een belangrijk onderdeel van de route van 7 kilometer. Deze route kent drie verschillende startpunten: het Wiedenhof aan de Geukerdijk 14, Kei-Fit aan de Geukerdijk 94 en het Saalmerink aan de Klaashuisstraat 9. ,,Een verademing om dat pad te volgen”, zegt Oostrik. ,,Want je beleeft er echt de rijke natuurwaarden van Haaksbergen en ook het dorpse karakter van deze gemeente is goed voelbaar.”

Oostrik wil graag benadrukken dat hij binnen het dorp, mede dankzij dit initiatief, een open en gemoedelijke houding ervaart tegenover mensen met hun zichtbare beperkingen, ook al valt er nog heel wat te verbeteren qua toegankelijkheid. ,,Vergeleken met een stad als Enschede is de sfeer hier voor mijn gevoel veel opener en gemoedelijker; iets om dankbaar voor te zijn, al blijft het blijft toegankelijkheid een voortdurende uitdaging.”

Oostrik hoopt dat het initiatief een aanmoediging is voor andere wijkraden in Haaksbergen. ,,Het zou mooi zijn als dit zo sociale project navolging krijgt.” De route staat ook op het Landschap Overijssel.

Foto: Van links naar rechts: Leo Oostrik, Renate Waanders, Yvonne te Lintelo en Bert Brugmans. (Foto: Gerard Vaanhold).