06 aug - 08:39 Haaksbergen - aangepast om 10:43

Oefenprogramma HSC’21

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en gelukkig mogen we iedereen weer op de club ontvangen. Dit betekent ook dat er publiek welkom is bij (oefen)wedstrijden van het 1e elftal. Hierbij zijn nog wel een aantal coronamaatregelen van kracht.

Oefenwedstrijden
Op woensdag 4 augustus oefent het 1e om 19:00 uur uit tegen Heracles Almelo in het stadion, aanmelden kan via de website van Heracles. Op zaterdag 7 augustus ontvangen we Jong FC Twente voor een oefenwedstrijd om 17:30 uur en dinsdag 10 augustus om 20:00 uur thuis tegen Longa’20. Deze wedstrijden zijn gratis toegankelijk. We hanteren een maximum van 450 toeschouwers, zodat toeschouwers 1,5m afstand van elkaar kunnen houden. Hierdoor hoeven toeschouwers zich bij de entree enkel te registreren. Registratie is zelfs niet nodig als een bezoeker een geldig coronatoegangsbewijs kan laten zien (zie onder). Deze regeling zal ook van toepassing zijn bij competitiewedstrijden zolang de geldende maatregelen van kracht zijn.

KNVB Beker wedstrijd op 14 augustus
Op zaterdag 14 augustus speelt HSC’21 thuis tegen Excelsior’31 in de 1e kwalificatieronde van de KNVB Beker.

Entreekaartjes
Voor kinderen t/m 12 jaar is deze wedstrijd gratis toegankelijk, vanaf 13 jaar is de entreeprijs 5 euro. Het is mogelijk om bij de entree een kaartje te kopen, maar om drukte bij de kassa te voorkomen organiseren we een voorverkoop.

· Tijdens de oefenwedstrijden op 7 augustus en 10 augustus zijn kaartjes te verkrijgbaar in de bestuurskamer voor de KNVB bekerwedstrijd.
· Supporters van Excelsior’31 kunnen een kaartje kopen via hun eigen club.

Maatregelen
Bij deze wedstrijden verwachten we meer dan 450 toeschouwers. Omdat het dan niet meer mogelijk is om 1,5m afstand te houden rondom het veld moeten toeschouwers vanaf 13 jaar een geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien (zie onder).

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs kan verkregen worden op 1 van de volgende manieren:
1. Vaccinatiebewijs: dit toont aan dat je minimaal 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd.
2. Herstelbewijs: dit toont aan dat je herstelt bent van corona. Je besmetting moet hiervoor minimaal 11 dagen daarvoor geregistreerd zijn door de GGD.
3. Negatief testbewijs: Maximaal 24 uur en minimaal 2 uur voor aanvang heb je je laten testen via Testen voor Toegang.
Je kunt je coronatoegangsbewijs ontvangen als QR code in de Coronacheck app of als PDF document per mail. Belangrijk: je coronatoegangsbewijs is enkel geldig in combinatie met identificatie. Neem dus ook een ID-bewijs mee naar de wedstrijd.
Kijk voor meer informatie over het corona-toegangsbewijs op: . https://testenvoortoegang.org/

Bron en foto: HSC21