12:00 Haaksbergen - aangepast om 22:38

Oekraïne festival

HAAKSBERGEN – Er woedt een verschrikkelijk brute oorlog in Oekraïne. Huizen worden in puin geschoten en gebombardeerd. Soldaten, burgers en kinderen sterven. Vrouwen en kinderen, nu bijna vijf miljoen, ontvluchten massaal huis en haard.

Gelukkig zijn er velen welkom in Nederland en Haaksbergen. Om dat welkom te benadrukken organiseert De Kappen, samen met enkele burgers, een groot Oekraïne benefiet festival op vrijdagavond 6 mei. Er is gekozen voor een breed festival. Een festival waar plaats is voor koor- en harmoniemuziek en voor pop, jazz en klassieke muziek. De Kappen stelt daarvoor belangeloos al haar faciliteiten beschikbaar, zodat op verschillende podia tegelijkertijd muziek gemaakt kan worden.  De musici, professioneel en amateur, komen allemaal uit Haaksbergen of hebben een sterke link met Haaksbergen. Daarnaast is de organisatie in contact met meerdere Oekraïense musici, jong en oud, waaronder vluchtelingen, die heel graag hun bijdrage willen leveren. De gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat rechtstreeks naar het Haaksbergse ‘Noodfonds vluchtelingen
Oekraïne’, en komt aldus uitsluitend ten goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Haaksbergen. De entreeprijs, €10 per persoon, is laag, zodat velen het Oekraïne festival kunnen bijwonen. Om van fijne muziek te genieten en om solidair te kunnen zijn met ‘onze’ Oekraïense vluchtelingen. En mochten mensen meer willen geven, dan zal daar alle gelegenheid voor worden geboden. Volgende week volgt meer nieuws over het programma.