09:25 Haaksbergen - aangepast om 09:25

Ondermaats Hoeve Vooruit verliest van Fleringen

ST.ISIDORUSHOEVE – Voor Hoeve Vooruit stond op donderdag 5 september de wedstrijd tegen Fleringen op het programma. Ondanks de nodige afwezigen wist Hoeve Vooruit haar eerste bekerwedstrijd te winnen van Reutum daar waar Fleringen onderuit ging tegen TVC 2.

In de eerste helft ontspon zich een wedstrijd met weinig kansen. Hoeve Vooruit zakte in en trachtte vanuit de omschakeling tot kansen te komen wat slechts mondjesmaat lukte. Fleringen was ook niet bij machte om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Desondanks kwam Fleringen op een 0-1 voorsprong. Jasper Slaghekke scoorde met een prachtige knal van zo’n 25 meter. Hoeve Vooruit toonde echter veerkracht en kwam binnen een aantal minuten op gelijke hoogte. Nadat Dyon ten Vregelaar diep gestuurd werd, kreeg Niels Karnebeek de kans oog-in-oog met de doelman. Hij faalde niet en bracht de stand weer in evenwicht, 1-1.

Al snel in de tweede helft kwam Fleringen opnieuw op voorsprong. Na een fout in de opbouw van Hoeve Vooruit schakelde Fleringen razendsnel om. Jaron Kuipers was uiteindelijk het eindstation van de counter en scoorde de 1-2. Hoeve Vooruit ging vervolgens aanvallender spelen waardoor Fleringen aan het wankelen werd gebracht. Het was tot tweemaal toe Niels Karnebeek, die dicht bij de gelijkmaker was. In tegenstelling tot de eerste helft kwam de doelman van Fleringen nu twee keer als winnaar uit de strijd. Nadat Hoeve Vooruit verzuimde om op gelijke hoogte te komen, gooide Fleringen de wedstrijd in het slot. Bram Meen tekende namelijk in de 80e minuut de 1-3 aan.