04 nov - 09:11 Haaksbergen - aangepast om 09:11

Onnodig verlies v.v. Haaksbergen

HAAKSBERGEN – v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag onnodig verloren tegen DEO. Tegen de ploeg uit Borculo ging het team van trainer Gerard Timmers met een 0-2 nederlaag van het veld.

In de eerste 60 minuten domineerden de gasten uit Borculo waarbij het v.v. Haaksbergen niet ontbrak aan inzicht, maar duels werden niet gewonnen en op de beslissende momenten was DEO steeds een tik eerder.
Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden voor de gasten. Doelman Tim Kamphuis moest een aantal keren handelend optreden en deed dat bekwaam. Toch viel de 0-1 op het half uur. Een corner werd prima binnengekopt.
v.v. Haaksbergen probeerde het weer op te pakken, maar in het restant van de eerste helft leidde dat niet tot grote kansen.

In het eerste kwartier van de 2e helft was het beeld hetzelfde. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht maar DEO was net wat alerter.

Dat beeld veranderde toen het laatste half uur aanbrak. v.v. Haaksbergen zette aan en was in staat de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Er ontstonden mogelijkheden en kansen, maar de keeper van DEO was een sta in de weg. Toch leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. DEO werd steeds verder teruggedrongen en de kansen werden talrijker en groter, langzamerhand zoveel om 2 wedstrijden te beslissen.

Uit één van de spaarzame counters kreeg DEO een vrije bal op 25 meter van het goal. En zoals de voetballerij is, als je hem aan de ene kant niet maakt, valt die aan de andere kant: 0-2.

In het restant bewees v.v. Haaksbergen moraal en bleef het proberen, maar kans op kans werd door de goalie van de tegenpartij onschadelijk gemaakt.

Het verlies van de ploeg uit Haaksbergen doet pijn. Door een overwinning was de ploeg op de ranglijst gestegen naar een top-4 positie. Die moet nu volgende week uit in en tegen Bredevoort worden bemachtigd.