11:44 Haaksbergen - aangepast om 09:47

Ontmoetingsgroep van Noaberpoort

HAAKSBERGEN – Op vrijdag 8 oktober werd het startschot gegeven voor de ontmoetingsgroep van Noaberpoort in het clubgebouw van HSC’21. Vanaf nu kunnen ouderen hier elke vrijdagochtend terecht voor een goed gesprek, een potje kaarten en een lekker kopje koffie of thee.

De opening ging gepaard met enige officiële openingsfeestelijkheden. Zo spraken zowel Tom Harmsen van Noaberpoort als HSC-voorzitter Michel Wentink de aanwezigen toe. Bij de ontmoetingsgroepen zijn er gezamenlijke activiteiten en spelletjes. Er wordt afgesloten met een warme maaltijd.

Jan Slotman was namens HSC’21 betrokken bij de opstart van de ontmoetingsgroep bij HSC’21. “Het was een geslaagde eerste bijeenkomst”, zegt Slotman. “Er waren acht mensen afgelopen op de eerste bijeenkomst en dat was volgens verwachting. Het moet natuurlijk groeien en alle aanwezigen hebben al aangegeven de volgende keer weer te komen en ook een negende heeft zich al aangemeld. We kunnen uiteindelijk naar een groep van maximaal twintig deelnemers.”

Een van de doelen van Noaberpoort is om eenzaamheid tegen te gaan, maar Slotman geeft aan dat echtparen ook welkom zijn. “Eenzaamheid betekent niet per definitie dat je alleen bent. Ook stellen, waarvan bijvoorbeeld de kinderen buiten de plaats wonen, kunnen ook behoefte hebben aan gezelschap.” De activiteiten zijn divers. “Na de koffie en thee beginnen we met gymoefeningen. Daarna kun je kaarten, biljarten, sjoelen, heel veel rummikub spelen, maar ook gewoon gezellig praten”, somt Slotman op.

Nu de groep is opgestart, trekt Slotman zich langzamerhand terug. De vrijwilligers die nu helpen worden in principe geworven door Noaberpoort. “Er is nu een groep vrijwilligers, voornamelijk uit de Honesch die de kar trekken. Zij verzorgen ook de maaltijd, waarmee de ochtenden worden afgesloten, maar er is ook al een deelnemer die daar al bij helpt”.  De gloednieuwe keuken, die HSC’21 in de achterliggende periode heeft aangelegd komt daarbij dus uitstekend van pas.

De ontmoetingsgroep is elke vrijdag van 9.30 tot 13.15 uur in de kantine. Deelname kost 6,50 euro per keer. Dit is inclusief koffie, thee en een warme maaltijd. Vervoer regelen de deelnemers zelf. Bijvoorbeeld via familie, vrienden, de Regiotaxi of ANWB AutoMaatje Haaksbergen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton Harmsen. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06 – 8354 6186 of per mail via t.harmsen@noaberpoort.nl.