26 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:35

Ook Nationale ModderDag bij Groencentrum Buurse ’t Niej’nhoes!

BUURSE – Modder met ons mee op 28 en 29 juni! Op beide dagen kan er tussen 10.00 en 16.00 uur gespeeld worden in onze modderspeeltuin! Kom zaadbommetjes maken, een blotevoetenpad lopen, modder maken en vooral lekker vies worden!

ModderDag wordt landelijk georganiseerd door IVN Natuureducatie. Met ModderDag zet IVN het vrije spel met water en zand op de agenda. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Dus: trek de laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Op diverse publieke locaties vinden er leuke activiteiten voor kinderen plaats in het weekend rond ModderDag.

Kom tijdens de Modderdagen op 28 en 29 juni ook van alles te weten over de Levende tuin op ons groencentrum in Buurse! Op zaterdagmiddag komt de imker op bezoek, op beide dagen zijn er leuke ‘groene’ aanbiedingen en er is volop informatie en inspiratie over de Levende tuin!  In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren. Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast en zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, bijen, vlinders en egels vinden voedsel in het groen.Dus waarom onze tuinen, parken en bedrijventerreinen vullen met stenen? Geef groen de ruimte. Laat groen meer leven. Gewoon rondom je eigen plek!

Ruil stenen in voor planten en bloemen. Het weghalen van één steen maakt al verschil. Straten, buurten en steden fleuren op, kinderen kunnen lekker ravotten, vogels, vlinders en andere dieren krijgen weer ruimte. Daarom. Doe ook mee. Breng je omgeving tot leven met meer bloemen, planten en ander groen.

Maak van je tuin, een levende tuin!